Principiile Muncii Spirituale, 12.09.2011

Culegere de Sfaturi si Principii ale Muncii Spirituale Studiate in timpul Lectiei Zilnice de Cabala

Totul depinde de proprietatile mele. Noi nu intelegem asta cu adevarat pentru ca suntem obisnuiti cu proprietatile specifice cu care ne-am nascut, crescut, si traim astazi. Insa, daca le schimbam, ne vom transforma complet realitatea. Noi vom percepe un strat mai inalt si il vom percepe ca etern, situat dincolo de timp, spatiu, si miscare. Acolo putem locui in conditii complet diferite.

Toate acestea pot deveni adevarate; aceasta abilitate este in noi insine. Noi putem influenta Lumina care ne formeaza, iar aceasta ne va da diferite proprietati. Acest mecanism a fost folosit de Cabalistii din toate generatiile pana in prezent.

Noi ne gasim astazi intr-o stare speciala, in care intreaga umanitate dobandeste aceata abilitate. S-a nascut in noi un imbold de a schimba forma prezenta a existentei; noi simtim raul in mod continuu in aceasta lume si gasim din ce in ce mai putine beneficii traind in ea. Inca ne mai tinem de ea din cauza lipsei de speranta si dorintei de a nu suferi, insa ne intrebam din ce in ce mai mult, “Pentru ce? De ce? Care este scopul acestei existente?”

Intrebarile si suferinta pe diferite niveluri ne indeamna sa cautam. In acelasi timp, noi ne dezvoltam abilitatea de a controla forta care ne-a creat, intr-o asemenea masura incat chiar ne schimbam datorita ei. Apoi, in acest timp, in aceasta viata, in realitatea noastra, vom fi capabili sa ne intoarcem si sa ne gasim in dimensiuni complet diferite. Criza este in legatura dintre oameni, in reatiile negative dintre noi. Aici nu corespundem naturii. Natura se prezinta ca un intreg, in care toate fortele sunt unite intr-un mecanism. Intre timp, noi, suntem dimpotriva, separati. Astea este de fapt criza: coliziunea noastra cu natura.

Unii oameni studiaza Cabala si se angajeaza in corectie pentru ca ei doresc asta. Altii sunt adusi la Cabala de dorinta de a avea o viata materiala mai buna. Oamenii cu punctul in inima avanseaza datorita muncii grupului, studiilor, si diseminarii. Ei apartin GAR de Bina. Alta parte a umanitatii lucreaza in conformitate cu Malchut, si aceste doua parti se unesc in 10 Sfere.

Miscarea Intelepciunea Cabalei

Trebuie sa existe o conditie preliminara pentru revelarea spiritualitatii: diseminarea intelepciunii Cabalei in lumea intreaga, iar aceasta este numita “chemarea lui Mesia.” Trebuie sa revelez lumii ca exista ceva bun, placut, si care merita, care iti reveleaza totul. Ar trebui sa fie atat de atractiv incat chiar daca nu simt nici o lipsa acum, dintr-o data simt o nevoie, am o alta lipsa, lumea superioara.

Totul depinde de circulatia intelepciunii Cabalei, atat pentru cei care disemineaza si incearca sa o realizeze, cat si pentru cei care nu inteleg despre ce este vorba, insa simt o nevoie pe care nu o pot implini.

Noi avem nevoie sa ne dorim spiritualitatea, si doar apoi o putem revela. Aceasta dorinta trebuie sa fie perfecta; trebuie sa ajunga la o masura plina numita “Seah.” Si pot primi asta doar de la mediu. Prin urmare, ar trebui sa intelegeti cat este de importanta circulatia sa !

Prin circulatia Cabalei, noi adaugam cunoastere lumii, si asta influienteaza in mod direct oamenii. In fine, daca ei ar fi copiii vostri, ati face toate eforturile posibile pentru ca ei sa aiba succes in ciuda dificultatilor.

Tocmai in circulatia garantiei reciproce, participarea in comun la prevenirea crizelor, in tot ce nu are de-a face cu stiinta Cabalei, exista o egalitate deplina intre barbati si femei. Prin urmare, ar trebui sa folosim orice oportunitate si orice ocazie potrivita pentru a implica forta feminin in circularea acestui mesaj al garantiei reciproce.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: