Principiul Egalitatii Superioare

Unele suflete trebuie sa se corecteze pe sine mai mult, altele, mai putin.

Totusi, cand se intoarce la radacina sufletului sau, fiecare atinge perfectiunea. Sunt suflete care se refera la pricipalul sistem Adam HaRishon, inrudit cu creierul, inima, ficatul, si rinichii, precum organele vitale ale sufletului comun.

Totusi, pe de alta parte, in perfectiune, o celula din calcai este la fel de importanta ca o celula din creier. Doar in lumea noastra materiala o persoana poate trai fara o mana, un picior sau fara alte organe. Lumea spirituala este perfecta, prin urmare, fiecare parte este la fel de importanta ca celelalte.

Daca cineva nu face aceasta corectie, chiar si 1%, nu va fi perfectiune, in general. Chiar daca toti ceilalti sunt corectati deja, datorita corectiei incomplete a persoanei  (<100%) corectia finala nu va veni. Este dificil de inteles acest principiu spiritual: toti sunt importanti in mod egal, dar fiecare difera in functie de radacina sufletului sau.

Totusi, cand ne vom intoarce la Lumea Infinitului, nimeni nu va simti nici o diferenta fata de ceilalti. Daca cineva face ceea ce a fost obligat prin calitatile sale, atunci, el s-a realizat complet pe sine.

Prin urmare, desi multe suflete aspira la nivelul Nefesh, o mica parte aspira la nivelul Ruach, o si mai mica cantitate, la nivelul Neshama, si doar cativa la nivelul complet de NRNHY, si cu toate aceste Lumina comuna straluceste asupra tuturor! Intreaga Lumina a Infinitului umple pe fiecare in sufletul comun corectat.

Avand calitati care nu sunt corectate, nu putem intelege acestea, in lumea noastra, pentru ca existam intr-o asemena lipsa de perfectiune, incat noi nu ne putem imagina starea corectata a sufletului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed