Prinsi intre doua forte

Cabalistii vor sa ne vorbeasca despre dezvoltarea sistemului in care existam astfel incat, astazi, in acest punct de cotitura, sa intelegem ce sa facem. Studiul acestui sistem ne va familiariza  cu dezvoltarea pe termen lung a lumilor superioare, pe un drum lung, care ne pregateste pentru spargeri si corectii, si cu stabilirea unor mecanisme diferite care definesc proprietatile viitoarei creaturi care vom deveni.

Cand aceasta creatura incipienta are un sentiment de sine in punctul central al creatiei, materia noastra incepe sa se dezvolte. Baal HaSulam ne spune cum a aparut aceasta materie dupa Big Bang si cum s-a format universul. In timpul dezvoltarii Pamantului, incalzirea si racirea repetata a scoartei sale a avut loc timp de milioane de ani, pana cand materia si-a gasit in sfarsit locul, si a fost distribuita in acord cu starile fizice, gaz, lichid, solid si plasma.

Apoi, au aparut conditii pentru aparitia vietii biologice pe scoarta care inconjura partea de foc a Pamantului.Au trecut milioane de ani de dezvoltare, inclusiv zeci de mii de ani pentru ca omul sa apara. Noi impartim acest timp in mai multe parti insa, in principiu, noi vorbim despre dezvoltarea unei dorinte de placere. Deci, ne-au precedat diferite stadii de dezvoltare: astrofizice (formarea universului), geologice (formarea Pamantului), evolutioniste (formarea florei si faunei) si istorice (formarea umanitatii).

In general, dorinta de a primi s-a dezvoltat astfel incat a crescut succesiv timp de generatii. Pana in prezent, noi i-am urmat poruncile si nu am avut deloc libertatea alegerii. Noi ne-am simtit liberi pentru ca nu am avut forta de a rezista dorintelor noastre si am actionat in conformitate cu vointa unei singure forte egoiste.

Condusi doar de aceasta, noi am ascultat in intregime si de buna voie de vointa sa. A fost ca un stapan care avea o putere absoluta asupra noastra, o putere inflexibila pe care am urmat-o fericiti. Nu am obiectat deloc. Orice ne-ar fi poruncit stapanul, noi ne-am grabit sa facem. Mai mult, nu am facut deloc diferenta dintre noi- atat de mult ne-am lipit de aceasta putere.

Insa, primim revelarea in noi insine a inca unei forte, si acesta este motvul pentru care ne confruntam cu o mare problema. Nu mai putem merge cu aceste doua forte. Ele sunt opuse una alteia, si noi ne aflam in fata lor, uimiti de ceea ce se intampla. Pare ca ne-am pierdut controlul, ca am incetat sa intelegem orice, si ne gasim intr-o situatie disperata.

Un nou sistem a devenit revelat, unul in care actioneaza forta daruirii si cea a primirii. Forta daruirii se arata cu putere din ce in ce mai mare, in timp ce noi suntem obisnuiti sa ne folosim de forta primirii, sa ne conformam ei prin natura noastra. Forta daruirii nu actioneaza in noi, ci intre noi, in mediul nostru, si trebuie sa trecem de partea sa, sa ne alaturam ei, sa ne unim cu ea, si sa invatam sa lucram cu ea. Si asta este ceva nou pentru noi, si de aceea ne aflam in criza.

Exact in aceasta perioada, asa cum au prezis Cabalistii, stiinta Cabalei devine revelata pentru a ne explica, cum sa existam de acum incolo. De aceea Baal Ha Sulam spune ca mai intai de toate, noi trebuie sa incepem sa studiem. Fara studiu, mai bine nu facem nimic.

Toate metodele noastre vin din sistemul vechi, depasit, si ele ne vor cauza rau pentru ca noile legi au inceput sa actioneze. Asta s-a intamplat atat pe planurile global cat si personal din lume si in vietile persoanelor.

Deci, sa incepem sa studiem pentru a intelege situatia in care ne aflam, in cadrul retelei in care ne-am blocat. Invatand despre starea lucrurilor, noi vom intelege natura problemelor, si vom gasi solutia corecta.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 9/22/2011, “ Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: