Printr-o gaura de ac intr-o noua lume

Totul apare datorita efortului. Nu astepta sa se schimbe ceva de la sine. Putem atrage Lumina asupra noastra numai prin eforturile noastre de a ne uni. Cu cat mai mare este efortul, cu atat creste influenta Luminii, si invers. Lumina este in repaus total si numai atunci cand aspiram catre unitate impreuna Il obligam pe Creator sa ne uneasca.

Apropiindu-ne unul de celalalt, atragem mai aproape Lumina. Distantandu-ne unul de celalalt, ne distantam de Lumina. Dar eforturile noastre nu sunt niciodata pierdute si, banut cu banut, se acumuleaza intr-un capital mare. De fiecare data cand incercam sa ne unim, Lumina ne influenteaza si chiar daca noi ne distantam imediat dupa aceea, corectia facuta de Lumina ramane, nimic nu este pierdut, iar noi ne mutam la urmatorul nivel.

Procesul compresiei si expansiunuii este ca intrare – iesire sau ca bataile inimii. Ne unuim, Lumina ne influneteaza, ne corecteaza intentiile si face sa apara in noi, imediat, urmatorul grad necorectat. Apoi, din nou trebuie sa depunem eforturi, dand Luminii oportunitatea sa ne uneasca inca odata, si din nou corectia ne va duce in starea necorectata. Si tot asa, pana toate cele 125 de corectii vor fi completate.

De fiecare data ma ridic deasupra dorintelor mele necorectate si apoi le aduc pentru corectare. Primul pas este atunci cand punctul meu din inima trece Machsom-ul. Apoi, el trage o parte din dorinte peste Machsom, partea care poate fi deasupra (credinta deasupra ratiunii, Bina deasupra Malchut). Si tot asa, pana cand, gradual, trec peste Machsom toate dorintele mele, parte cu parte, pentru a fi deasupra lor, dobandind calitatea daruirii deasupra primirii. Este gradul Hafetz Hesed sau Bina, daruire de dragul daruirii. Acum, greselile mele s-au transformat in calitati si pacatele in greseli.

Dupa aceea, ma mut la faza urmatoare. Printr-o mica gaura din bariera urmatoare, eu trec in domeniul dragostei pentru ceilalti. Punctul meu din inima este primul care o face si apoi toate celelalte parti ale dorintei mele sunt transportate in acest nivel. In masura in care le pot folosi de dragul implinirii celorlalti, transform egoul intr-o dorinta de a primi de dragul Creatorului.

De fiecare data noi lucram cu egoul nostru catre o unitate mai mare, prin atragerea Luminii datorita straduintei noastre pentru echivalenta de forma. Eu imi doresc, iar Creatorul imi raspunde la dorinta, facand toate actiunile.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 20.09.10, 600 000 de suflete

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: