Problema este numai în noi

Dorinţa de a primi nu dispare; nu se naşte, nu se dezvoltă şi nu se schimbă; ne este doar ascunsă sau revelată, în măsura în care poate fi folosită. Ascunderea dorinţei sau revelaţia ei apar conform treptelor scării spirituale.

Întregul sistem este deja aranjat şi construit de sus în jos. În timp ce nivelurile coboară în jos, ele ascund în ele parte a dorinţei de a primi. Folosirea ei ne este ascunsă, deoarece nu o putem folosi corect.

Pentru a împiedica fiinţele create să facă greşeli în timp ce asced de jos în sus, dorinţele le sunt revelate gradual, numai acele părţi cu care pot lucra în mod corect. Întreaga scara spirituală este un sem pe o scală, a cât de mult din dorinţa ta îţi poate fi revelată, astfel încât să o poţi folosi, să poţi să o depăşeşti şi să vrei să o corectezi, să nu îţi pierzi capul şi să vrei să o împlineşti cu orice cost.

Dacă ţi s-ar revela imediat o dorinţă puternică te-ai gândi numai la împlinirea ei în mod egoist. Dacă ţi s-ar da o poziţie foarte sus, de exemplu să conduci canalul TV şi staţia radio, atunci nu te-am mai vedea la lecţii. Ai spune că ai lucruri mai importante de făcut, că trebuie să ai grijă de lume.

De aceea, nu ţi s-a dat această poziţie ci ceva mult mai simplu. Totul depinde de cât de mult poţi să fii cu adevărat îngrijorat şi să ai grijă de lume şi, desigur, cu ceea ce se potriveşt lumii şi dacă este timpul. Dacă am putea avansa mai mult, am da lumii mai mult, deorece aceasta este gata pentru asta. Este deja deschisă. I-am putea dărui şi am putea să o aducem mai aproape de noi şi, împreună cu ea, ne-am putea ridica la un nivel mai înalt.

Lumea este nivelul de jos şi noi suntem nivelul intermediar, iar deasupra noastră este un nivel superior, Creatorul. Trebuie să trezim lumea, astfel încât lumea să ne trezească. Asata înseamnă că trebuie să îi dăruim şi să împrăştiem mesajul peste tot pe unde este posibil. Apoi lumea va începe să ne trezească şi noi vom putea să ne ridicăm la cel superior şi să executăm o acţiune spirituală pentru lume.

Totul este deja la locul lui şi se numeşte un cerc interior, un cerc exterior şi unul şi mai exterior. Problema este numai în noi.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala din 10.10.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: