Problema Exista Cine Are O Solutie?

Baal HaSulam, “Arvut (Garantia Reciproca): Insa rolul lui Israel fata de lume, seamana cu rolul sfintilor nostrii parinti fata de poporul lui Israel…..

Daca nu ar fi fost stramosii nostrii, nu ar fi existat natiunea lui Israel, adica grupul care tanjeste dupa Creator si corectie. In acelasi fel, noi trebuie sa avem grija de lume pentru ca fara ajutorul nostru, oamenii nu vor fi capabili sa se corecteze ei insisi. Dorintele lor nu sunt capabile sa ii inalte, iar oamenii nici nu se pot gandi la corectie de dragul daruirii.

Astazi, vedem asta in munca oamenilor de stiinta si a remarcabililor experti din diferite domenii. Ei scriu in mod corect despre lume, insa nu se pot pronunta asupra solutiei. Nu au nicio aspiratie “catre Creator”, nicio scanteie spirituala. Astfel, ei nu inteleg ca aceasta este singura posibilitate. Sunt neajutorati in fata nevoii de corectie; nu au mijloacele necesare pentru asta.

Prin urmare, evita raspunsurile in cercetarile si discutiile lor. Ei nu pot vedea mai departe de varful nasului; vad doar ce se intampla. Ei inteleg necesitatea de a crea o lume integrala si se opresc aici. In consecinta, rationamentul lor este vag, nu are variante sau se indreapta spre propuneri complet nerealiste.

Nu le reprosez asta. Nu este un semn al limitarilor lor. Este doar din cauza ca fara plusul adus de scanteia spirituala la dorinta umana din lumea noastra, oamenii nu pot vedea viitorul, singura dezvoltare posibila.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/19/2011, ” Arvut (Garantia Reciprca)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: