Proprietati Spirituale in mine: Abraham si Isac

Abraham este prima proprietate spirituala pe care o dezvalui in interiorul meu. Aceasta este principala calitate de daruire, Hafetz Hesed (cel care vrea mila). Cand Abraham ajunge la varsta inaintata – ceea ce inseamna ca o anumita etapa i-a fost complet dezvaluita – apare o noua stare, care este fundamental opusa etapei anterioare.

Acesta este un proces in care Abraham se ridica continuu, pe el insusi, deasupra dorintei lui anterioare – asociate cu Babilonul – inainte de a atinge etapa urmatoare. In primul rand, el se distanteaza de toate fortele si dorintele locuitorilor Babilonului care se inchina altor zei. Cand el insusi se desprinde din aceasta, el paraseste acest loc, sau acest stadiu, si apare o noua etapa. In aceasta noua etapa, ciclul se repeta. Inca o data el dezvaluie dorinta interioara, care-l intoarce la starea anterioara, din care tocmai a iesit.

Deoarece el este in continua crestere deasupra dorintei, din punct de vedere calitativ, se pare doar, ca apare o noua etapa. Dorinta se dezvaluie in sine, in partea stanga, opusa lui Abraham, dar, in acelasi timp, acesta este fiul sau, ceea ce inseamna ca este o consecinta care provine de la Abraham. Acesta este modul in care Isac, care semnifica linia de stanga, Bina, Gvura- Inteligenta, Maturitate (predominanta, depasirea), iese la iveala din sursa tuturor fortelor impure, asociate cu partea stanga (Klipot-Coji).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed