Punctul infinit

Dupa Tzimtzum (Restrictie), cand Malhut (a patra faza, Bhina Dalet) decide ca trebuie sa devina similara cu Creatorul, incepe sa se verifice pe sine sa vada ce parti si nivele contine. In acest fel ea se divide pe sine in lumi, Partzufim, si Sfirot pana cand aceasta se realizeaza pe deplin ca vas care coboara in aceasta lume.

De fiecare data cand ajunge sa se cunoasca pe sine mai mult, in aceeasi masura se ascunde pe sine. De aceea, noi suntem in aceasta lume, in cea mai joasa si intunecoasa dintre lumi, adica in partea cea mai ascunsa noua. Si de aici, din aceasta parte intunecoasa, incepem sa revelam dorintele si Lumina pentru a ne putea urca inapoi.

Malhut are doua dorinte: sa devina similara si sa adere la radacina, dar, in acelasi timp, sa ramana independenta si de sine statatoare. Independenta este posibila insa numai cand exista rezistenta. Pentru acest motiv aceasta actiune este numita “imperecherea prin lovire” (Zivug de Hakaa).

Dorinta de a ajunge la radacina se numeste imperechere (Zivug), iar lovitura (Hakaa) rezulta din dorinta de a-si pastra independenta proprie, de a nu se umple pe sine cu Lumina pentru binele propriu, ci numai pentru a darui si astfel se considera a fi daruire mai mult decat primire.

Noi trebuie sa ne identificam cu Malhut de Infint fiindca suntem parti din ea. Inseamna ca noi trebuie sa vrem sa actionam exact ca ea, sa dam placere Gazdei exact asa cum Gazda vrea sa ne daruiasca noua placere. Nu trebuie sa uitam niciodata de Malhut de Infinit pentru ca suntem inclusi in acest punct si existam in el permanent.

Nu conteaza unde sunt (singur, in grup sau in timpul diseminarii), sunt intotdeauna in punctul lui Malhut de Infinit care s-a hotarat sa fie daruitoare ca si Oaspetele in relatia cu Gazda. De aceea, nu conteaza ce facem, noi trebuie sa aderam la acest punct. Si toate actiunile noastre sunt facute pentru a multumi Gazda, asa cum Gazda ne multumeste pe noi.

Dar cum stiu eu ca Gazda imi da placere? Acolo, in acest punct, Malhut a revelat asta, si dupa cum si eu aspir catre aceasta revelatie, ma voi include pe mine in acest loc si voi revela si eu de asemenea.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala 7/19/2011 “Talmudul celor zece Sfirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed