Putem sa influentam viteza noastra de evolutie

Intrebare: Lumina Inconjuratoare nu e misticism?

Raspunsul meu: Cine poate sa explice cum se maturizeaza un copil si cum devine adult? De ce nu ramane el la fel cum era si ieri? Pur si simplu, ne-am obisnuit sa vedem ca se intampla asa, dar de fapt, nu avem nicio explicatie pentru asta.

Stiinta poate sa ne spuna prin ce stadii trebuie sa treaca un copil, precum si care sunt primele si care urmeaza ulterior, dar nu poate sa ne explice de ce este asa. Poate sa explice ce se intampla in interiorul materiei, dar nu vede cauza care exista in afara materiei si care o impinge sa se dezvolte.

Raspunsul este ca un copil este influentat de aceeasi Lumina Inconjuratoare care afecteaza toate celelalte parti ale naturii, inclusiv pe kabalisti. Fiecare persoana trebuie sa treaca prin multe reincarnari, pentru ca, in cele din urma, sa ajunga la obiectivul final. De aceea, Lumina Superioara actioneaza in materie si creeaza natura vegetativa, insufletita si umana, din natura neinsufletita. Altfel, toata materia ar ramane moarta si invariabila.

Insa scopul acestei materii este sa se dezvolte. Guvernanta Superioara este si ea prezenta, ca o forta in lumea noastra, dar niciuna dintre stiinte nu banuieste asta. De asta am parasit stiinta. Voiam sa aflu: de unde vine forta vietii? Oare se afla in interiorul moleculelor, atomilor, celulelor sau al subsistemelor lor? Insa stiinta nu studiaza asta, astfel ca, la ce bun, daca nu poate sa ne ajute sa descoperim lucrul cel mai important si daca nici macar nu incearca sa afle care este?

Lumina Inconjuratoare este Forta Superioara, care nu poate fi surprinsa de niciun instrument fizic. Ii vedem doar consecintele sau efectele, cum ar fi modul in care se dezvolta un copil, an dupa an. Asta e clar pentru noi.

Forta care ne duce de la o etapa la alta se numeste Lumina Inconjuratoare. Insa acest lucru este adevarat numai in raport cu o persoana care atrage aceasta forta asupra sa, in mod constient, dorind sa se dezvolte. Pe de alta parte, in lumea noastra, aceasta Lumina cauzeaza evolutia naturala, urmand o cale numita „la timpul sau”. Trenul evolutiei se taraste incet, dupa propria lui viteza, iar Forta Superioara lucreaza in materie, impingand-o inainte catre obiectiv.

Daca patrunzi in lumea spirituala, vei putea sa cercetezi fiecare etapa a evolutiei – chiar si dinozaurii, daca acesta e domeniul tau de interes, caci toate formele anterioare au fost predeterminate. Ele au fost obligate sa se formeze, printr-o anumita combinatie a calitatii primirii cu calitatea daruirii.

Abia recent ne-am dezvoltat la o asemenea stare, la care sa putem sa atragem aceasta forta a vietii, aceasta Lumina Inconjuratoare, noi singuri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed