Puterea ascunsă a gândului

Conexiunea dintre oameni este cu mult mai puternică decât îşi închipuie oamenii şi este  obligatorie. Raportată la natură, această conexiune reprezintă un întreg organism care ni se dezvăluie treptat.

Întreaga natură este în unitate. Ea a început să se dezvolte dintr-un singur punct ca rezultat al Big Bang. În percepţia noastră, natura este împărţită în multe părţi diferite: nivelul mineral, vegetal, animal şi nivelul uman, dar şi în legi ale fizicii, chimiei, biologiei, eticii, moralei, etc. Noi nu vedem toate acestea ca un întreg. Noi nu vedem cum sunt toate interconectate şi interdependente, cum pot gândurile şi sentimentele mele să afecteze explozia stelelor, sau cum aceste explozii stelare afectează plantele din grădina mea. Noi nu vedem nimic, dar asta nu înseamnă că nu există.

Natura este globală. Motivul pentru care noi descoperim acest fapt din ce în ce mai mult este că devenim din ce în ce mai dezvoltaţi. Până la urmă, revelările pe care le am azi nu puteam să le am ieri fiindcă nu eram destul de dezvoltat. Dar, asta nu înseamnă că lucrurile astea nu existau deja în natură şi că eu descopăr acum nişte atribute noi ale ei. Ele apar în interiorul meu fiindcă eu sunt cel care mă dezvolt.

Eu sunt partea naturii care mă dezvolt cel mai activ. Ca om, mă dezvolt mult mai repede ca orice altceva: în cunoaştere, în obţineri, emoţii etc. Iar atunci când mă dezvolt obţin o percepţie mai largă, mai de ansamblu.

America nu a existat înainte să fie descoperită? A existat! Dar stelele, galaxiile, nu au existat înainte să le descoperim noi? Totul a existat, numai noi nu le-am putut vedea fiindcă nu eram destul de dezvoltaţi.

Noi începem să descoperim interconexiunea noastră. Această interconexiune există la nivele pe care noi nu le putem simţi, adică, nu le putem percepe prin cele cinci simţuri ale noastre. Această interconexiune există peste simţurile noastre, în interiorul gândurilor şi sistemelor de conexiune dintre noi şi de aceea, gândurile mele, acţiunile şi sentimentele te afectează pe tine.

Din Discursul despre Educaţia Globală 09.07.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: