Puterea slabiciunilor

Pe calea spirituala, exista doua obstacole extreme de serioase, ridicate chiar de Faraon:
1. „Cine este acest Creator pe care ar trebui sa il ascult”? Cu alte cuvinte, ce este atat de important de este ascuns  in proprietatea daruirii incat ar trebui sa ma aplec in fata lui?

De fapt, aceasta rebeliune a naturii noastre ne ajuta pentru ca, depasind-o, putem pastra importanta daruirii peste primire in ochii nostrii. Egoismul crescator continua sa nege imortanta daruirii si trebuie sa pastram o stransa legatura cu grupul, astfel incat, sub influenta lui, sa incepem sa aspiram din nou la prorpietatea daruirii in interiorul nostru din nou.

2. “ Ce primesti pentru munca asta?” Egoismul ne arata ca suntem slabi si incapabili sa primim ce dorim. „Ce poti sa faci cu asta ? Scopul tau poate fi frumos, dar cine esti tu sa atingi ?„

Cand suntem depasiti de aceste doua slabiciuni, ar trebui inteles ca o persoana nu se poate elibera din nchisoare singura. Singura sansa sa o faca este ca prietenii sa vina sa o ajute. O sa gasesc puterea sa avansez doar in grup, in conectarea dintre noi. Acolo, imi dezvalui natura mea si realizez ca ii lipseste daruirea.

Apoi, experimentez problema dintre cei doi poli: Pe de o parte, acolo este importanta daruirii iar pe de alta parte, neputinta mea. Castig acesti doi factori datorita mediului.

Acum totul este organizat corect. Eu sunt jos, scopul este exaltat si profund, iar eu am mijoacele sa il ating. In acest punct, acolo vine un sentiment de siguranta pe care  il numim Arvut (garantia reciproca). De fapt, stiu ca prin grup voi primi toata forta necesara.

Cum stiu asta? De fapt, mediul corect este o structura creata de Creator si plina de atributele Sale. Mai departe, daca venim mai aproape de ceilalti prin legaturile dragostei, atunci daruirea incepe sa conduca prin noi.

Reiese ca in realitate, eu nu folosesc puterea grupului, ci proprietatea daruirii care este ascunsa in interconectivitatea noastra. Nu apartine nici unuia individual pentru ca este forta Creatorului, care devine revelata intre noi. In special aceasta forta este aceea care face toata munca.

Deci inima Faraonului sta in mainile Creatorului. Faraonul este forta primirii create de Creator pentru noi ca sa construim forma daruirii exact deasupra ei.

Din prima parte a Lectia zilnica de Cabala 10/19/20, “Cel care isi intareste inima”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: