Răbdarea este cea mai importantă calitate

Cea mai importantă calitate care este necesara pe calea spirituală este răbdarea, disponibilitatea de a suferi, încrederea în succes. A avea răbdare înseamnă să fiu gata să trec prin toate fazele care mă aşteaptă pe cale, astfel încât nici senzaţiile mele corporale actuale, nici ratiunea mea, sa nu mă arunce afara sau sa stabileasca adevărul pentru mine.

De la început, accept credinţa în înţelepţii (cabalistii) care au traversat deja acest drum şi ma sfatuiesc cu privire la modul de a acţiona. Şi urmez instrucţiunile lor si le actualizez. Acest lucru nu este deloc despre auto-denigrare, dupa cum ar putea apărea mai întâi unui outsider. Este exact opusul: am de gând să obtin totul în senzaţie şi ratiune, la fiecare fază a drumului.

Îmi dau seama că sunt distant şi ca trebuie să realizez apropierea şi, mai presus de aceste două stari, primesc întotdeauna o stare mai inalta, o senzaţie şi înţelegere noua, iar acesta este modul în care avansez. Rezultatul tuturor acestor şovăieli înainte şi înapoi este de clarificarea  pe care o fac în senzaţie şi raţiune, atingand o noua stare şi în mod constant, adăugând la aceasta.

Pe de altă parte, procesul prin care trec implică întotdeauna indoirea ego-ului meu.Ma indepartez şi mă simt în întuneric şi lipsit de sens. Şi atunci trebuie să-mi adun mândria şi să spun că mă simt atât de îndepărtat, tocmai pentru că am primit independenţa. Rezultă că pot fi mândru de a fi împotriva sa şi de a fi lipsit de dorinta, pot fi mândru de a fi îndepărtat de Creator. Într-adevăr, am pierdut şi sunt într-o stare proastă, dar astfel dobândesc o noua dorinta.

Şi acum încep să lucrez la această dorinţă noua şi sa ma apropii de Creator, şi încep să umplu această perioadă de distanţare, confuzie, întuneric şi senzaţii neplăcute cu Lumina şi înţelegere, noi realizări care nu sunt egoiste, ci sunt mai presus de ego. Şi astfel ating un nou nivel.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 8/29/2011, Shamati # 121

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: