Ramanand Pentru Totdeauna In Spiritualitate

A ramane pentru totdeauna in spiritualitate inseamna sa fim de accord ca ego-ul nostru sa nu fie niciodata implinit. In prezent ne aflam la inceputul caii spirituale, si dorintele noastre de placere nu isi mai gasesc implinirea. Ele vor continua sa se goleasca din ce in ce mai mult, pana cand va deveni clar ca trebuie sa ne ridicam desupra lor.

Nu exista alta cale. Intreaga precedenta abordare s-a consumat; intregul joc de crestere in noi a dorintelor care a fost pus in miscare de Sus s-a sfarsit. Acum trebuie sa lucram la alte tipuri de dorinte. Si vom vedea in curand acest fenomen la scara globala.

Vom resimti o lipsa in tote dorintele noastre egoiste” securitate, incredere, vitalitate, si speranta pentru viitor. In acelasi timp va aparea oportunitatea de a ne conecta cu Creatorul si cererea noastra de adeziune la El.

Si va veti intoarce spre El nu pentru ca doriti sa va ascundeti de senzatia de lipsa si gol deoarece in acest caz, veti inlocui pur si simplu o implinire mai mica, cu una mai mare. Cine nu ar dori asta? Asta se intampla de obicei atunci cand anumite lovituri se abat asupra unei persoane, iar el isi aduce aminte imediat de Creator si incepe sa se roage.

In mod normal corpul vostru animal nu va ingaduie sa va ganditi la El, insa atunci cand este speriat, se indreapta spre Creator pentru ajutor. Si voi (umanul din voi) aspirati catre Creator pentru ca partea animala va impinge catre El. Este ca si cum v-ar spune ca nu are ce manca si va trimite la Creator sa cereti de mancare. Si voi, partea umana, mergeti si cereti pentru partea animla. Iata cum traim…..

Insa daca tu, omul, aspiri mai sus, nu doar pentru ca simti o lipsa in implinirea obisnuita, ci pentru ca ai inceput sa simti importanta daruirii care iti este data de mediu, atunci iti vei dezvolta dorintele spirituale peste dorinte goale personale. Daca faci asta fara a dori sa ai un profit din asta, inseamna ca ai ajuns la revolutia interioara prin care incepi sa te preocupi de vasul tau spiritual.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 8/18/2011, Shamati #53

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: