Răul sub microscop

Nu trebuie să ne bucurăm de veştile rele. De ce nu am veni la corecţia finală pozitiv? Tot ceea ce avem de făcut este să găsim „mărul stricat din coşul cu mere”, acel 1% rău în 99% bine – şi să începem să lucrăm. Totul depinde de înţelegerea noastră a răului şi de cât îl simţim. Şi acesta este scopul Înţelepciunii Cabalei, să dezvoltăm în noi simţul de înţelegere a răului.

Trebuie să descoperim răul la miligram, „sub microscop”, şi va fi de ajuns să vedem cât de enorm şi insuportabil este. Înţelepţii spun că cei drepţi văd înclinaţia rea ca pe un munte enorm. Cu alte cuvinte, ultima picătură de rău şi încă li se părea lor monstruoasă. În timp ce cei răi văd răul lor ca pe un fir de păr de subţire şi deci, „ce mai este aici de discutat”?

De aceea , totul depinde de cât de conştienţi sunteţi şi ce coeficient de mărire are „lentila” voastră. De aceea nu trebuie să simţiţi bine despre nelinişte, foame, şi alte probleme în care lumea continuă să se scufunde. Noi trebuie să cultivăm înţelegerea răului şi asta este ceea ce se presupune că trebuie să trezim noi în omenire prin diseminarea Cabalei.

Ce diseminăm noi? Autoritatea noastră? Nu. Autoritatea lui Baal HaSulam? Nu. Autoritatea Creatorului?. Nici măcar asta! Noi vrem ca oamenii să înveţe despre autoritatea înclinaţiei rele, despre egoul care este în desfăşurare şi ne arată că este cauza tuturor relelor. Şi dacă ei cheamă la răsturnarea guvernelor lor, trebuie cel puţin să încerce să înţeleagă că trebuie să scuturăm de putere pe acest „rege bătrân şi nebun” din noi înşine.

Asta este ceea ce trebuie noi să demonstrăm pentru ca omul să înţeleagă mai bine cine ţine controlul asupra lui şi pe cine trebuie să judece pentru toate necazurile şi problemele. Scăparea noastră de rău este determinată de cunoaşterea a ceea ce noi am devenit. Respingerea răului este forţa care conduce dezvoltarea noastră. Asta este tot ce ne trebuie.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011 Prefaţă la Înţelepciunea Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: