Războaiele sunt o consecință a confruntării interne

599.02Întrebare: Când interpretez toate războaiele ca pe dorințele mele interioare și să presupunem că le ucid sau le iau prizoniere, înseamnă că nu folosesc aceste dorințe?

Răspuns: Nu numai asta. Înseamnă să schimbi, să pui restricții dorințelor.

Întrebare: Tora spune: „Au venit și au ucis toate cele șapte națiuni”. Mai mult, au ucis toți bărbații.

Spui că națiunile lumii sunt intențiile egoiste ale omului, iar femeile sunt dorințe. Adică a ucide toți bărbații înseamnă a ucide o intenție egoistă în sine și apoi a folosi doar femeile (dorințele)?

Răspuns: „Femeile” simbolizează dorințele fără intenție. Prin urmare, li se pot atașa noi intenții, altruiste, și apoi pot fi folosite.

Întrebare: Dar totuși, există o corespondență clară că rădăcina spirituală ar trebui să se manifeste în lumea noastră, prin urmare, a existat o criză, oamenii au fost uciși și acest lucru este cumva dificil de perceput. Cum poate Tora, care vorbește despre iubire, să dea astfel de instrucțiuni?

Răspuns: Tora vorbește despre iubire ca fiind cea mai înaltă stare de conexiune între oameni, care se realizează tocmai pe similaritatea intențiilor. Și dacă aceste intenții sunt opuse, atunci nu este vorba despre apropiere, legătură și dragoste, ci despre ură și război.

Întrebare: Atunci ce ar trebui făcut în lumea exterioară?

Răspuns: Asta se întâmplă în lumea exterioară. Consecința dihotomiei interne, separarea dintre noi, opoziția din lumea noastră, duc la războaie și exterminare.

Comentariu: Se pare că poporul Israel nu a putut corecta nici o dorință în sine și, prin urmare, a distrus șapte națiuni din lumea exterioară.

Este clar că atunci când ești atacat, trebuie să fii primul care îl ucide pe cel care a venit să te distrugă. Dar nu este clar cum poți lua, captura sau ucide în lumea noastră.

Răspunsul meu: Aceasta este o consecință a rădăcinilor spirituale care se manifestă în lumea noastră. Tora nu vorbește decât despre rădăcini spirituale. Și ceea ce se întâmplă în lumea materială provine dintr-o astfel de confruntare.

Nu puteți utiliza unele valori, evaluări și criterii actuale sau trecute sau viitoare pentru a spune dacă este corect sau nu. La un moment dat, toată lumea a acționat așa și nu a existat nimic special sau rușinos. Dimpotrivă, oamenii erau mândri.

Comentariu: Adică este mai bine să le luăm pe toate la nivel spiritual și să le folosim în raport cu dorințele omului. Și faptul că acest lucru sa întâmplat în istorie, așa că a fost acceptat. Este clar că nu a existat nicăieri liberalism, democrație și drepturile omului.

Răspunsul meu: Aceasta este toată filosofia timpului nostru. Înțeleg că este un obstacol pentru mulți liberali și oameni moderni. Dar ei nu înțeleg ce înseamnă modernitatea, că în trecut totul era complet diferit.

Erau alți oameni, puncte de vedere diferite, totul era tratat diferit. Dacă astăzi am vedea o persoană nici măcar din secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea, ci din secolul al XIX-lea, am fi uimiți de acțiunile sale, de comportamentul său. Ne-ar părea foarte ciudat și nu am putea să-l percepem.

KabTV „Stări spirituale”  14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: