Războiul este o mare clarificare

293Războiul este o mare clarificare, stabilită de sus la toate nivelurile. Dar toate se concentrează pe un singur scop: să dezvăluie adevărul. Adică, să adune toate forțele opuse din ambele părți, să le apropie treptat una de cealaltă, să le ghideze într-o direcție și să readucă totul la sursa lor – Creatorul. Personajul principal al războiului este Creatorul.

Depinde de Cabalişti în ce măsură războiul corporal se va transforma într-un război spiritual, astfel încât scopul războiului să nu se termine la jumătatea drumului, la distrugerea răului ci să-l aducă la supunerea tuturor dorinţelor egoiste și să le transforme într-unele bune.

A câștiga războiul nu înseamnă că un egoism îl învinge pe altul, ci mai degrabă înseamnă că toată lumea se înclină în fața forței superioare, forța iubirii și a dăruirii reciproce. Sfârșitul războiului nu este doar reconcilierea a două părţi în luptă, ci unește toți locuitorii acestei lumi, care în cele din urmă ar trebui să vizeze adeziunea la Creator. Aceasta va fi într-adevăr o adevărată victorie.

Din Lecţia zilnică de Cabala 3/8/22 “Câștigând războiul (Împotriva înclinației rele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: