Receptorul sufletului

Întrebare: Ce depinde de mine personal în tot acest sistem?

Răspuns: Totul! Ai grupul nostru mondial, pe care îl poţi folosi ca pe mediul tău apropiat. Plasează-te pe tine împotriva acestui mediu în aşa fel în aşa fel încât să fii resuscitat din cea mai slabă stare – fie ea bună sau rea.

Un om poate totdeauna să rămână sensibil la orice stare. Este ca şi cum ai acorda un diapazon de sensibilitate intr-un dispozitiv. Dacă îl răsucesc maxim 10 unităţi întreaga mea scală are diviziuni grosirere şi ratează reacţia la cea mai mică putere de influenţă. Dar, dacă pun la o sensibilitate de 100 de ori mai mare, voi seziza un efect la care dispozitivul grosier anterior nu a reacţionat, arătând zero şi şi părând că nu se întâmplă nimic. Eram în ceaţă, nu voiam să fac nimic, nu simţeam niciun fel de energie sau inspiraţie. Creatorul dispăruse din percepţia mea. Acum, acordaţi-vă la o sensibilitate de 100 de ori mai mare şi veţi vedea cum lucrează El în voi – numai într-un acord mai fin care cere de la voi o percepţie mai avansată!

Noi trebuie să căutăm acest drum continuu. Niciodată nu poate fi ca tu să nu ai nicio conexiune cu Creatorul şi să nu primeşti constant semne sau mici împunsături de la El. Dar, dacă îţi lipseşte sensibilitatea, este ca şi cum nu ai reacţii la ele. De aceea, El este forţat să-ţi atragă atenţia şi atunci primeşti lovituri mai grele.

Tu trebuie să exişti în continuă aspiraţie spre în sus, ca şi cum eşti gata să te ridici de pe pământ. Ca un copil care se dezvoltă normal pentru vârsta lui, nimeni nu îi cere mai mult decât ceva specific vârstei lui. Dar, dacă tu eşti în faza de patru ani şi refuzi să creşti la cinci, atunci ai nevoie să ţi se aplice presiune dublă.

Exact în acest fel suntem trataţi. Astfel, omul trebuie să înţeleagă că dacă nu simte apelul de sus pentru el în fiecare moment, înseamnă că nu are destulă sensibilitate şi are nevoie de atenţionare mai intensă faţă de cea care îi este adresată acum. Noi ne putem mări sensibilitatea numai cu ajutorul mediului, în care noi ne îndemnăm unul pe altul în condiţiile garanţiei mutuale, să fim în permanentă căutare a Creatorului! Noi trebuie să-L căutăm tot timpul în jur ca un bărbat care curtează insistent femeia pe care o iubeşte.

Din partea întâi a Lecţiei zilnice de Cabala 8/23/2011 ,Şamati #9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed