Recunoscand Intunericul Din Punctul Negru

Daruirea Torei, metoda corectiei, este imposibila fara garantia reciproca, care reprezinta un model, implementarea acestei metode. Revelati Tora, lucrati cu ea, si valorificati aceasta invatatura doar prin garantia reciproca.

Astazi, citind articolul lui Baal HaSulam “Garantia Reciproca”, noi incercam sa gasim din ce in ce mai multe cai de a realiza scopul creatiei. Ne aflam in dorinta egoista si trebuie sa o transformam intr-o forma de daruire. In loc sa ramanem in egoism care presupune forma unei dorinte crescatoare de a primi, trebuie sa realizam raul acestei forme.

Realizarea raului poate veni cu probleme sau prin minte. O combinatie variata este de asemenea posibila. Aceasta depinde de cat de mult ne putem angaja mintea noastra in scopul de a creste constientizarea raului fara a astepta problemele. Problemele extind timpul si ne duc spre razboaie si accidente pe calea suferintei, in conditii cu adevarat tragice.

Intr-un fel sau altul, noi trebuie sa realizam raul in totalitate, adica sa devenim constienti ca ne aflam in egoism, dorinta de a primi, si ca fiecare cauta avantajul propriu in detrimentul semenului sau. Daca nu intelegem asta acum, imaginati-va cat de mult vom avea de munca in a realiza singuri raul.

Cat de multe lovituri trebuie sa experimentez pentru a vedea si a realiza ca toate dorintele mele sunt egoiste? Ele sunt egoiste intr-o asemenea masura incat eu nu mai tin cont de nimeni, inclusiv de rudele mele, cei apropiati, si copii.

Aceasta este o stare groaznica.  Este scris in Scripturi: “Mainile femeii miloase au fiert proprii copii.” Iata la ce duce realizarea raului. Noi nu stim ce inseamna asta.

Pentru a nu merge in extreme, pentru a castiga timp, si pentru a fi salvati de suferinta, noi putem folosi stiinta Cabalei, Lumina care Reformeaza, si munca in grup. De aceea ne este dat acest instrument. Apoi, in combinatie cu suferinta si cu Lumina care Reformeaza vom incepe sa realizam raul mult mai curand.

Noi nu avem nevoie de nimic in afara acestei constientizari. Baal HaSulam scrie despre asta in articolul “Esenta  Cabalei si Scopul Sau.” De ce am primi asta? Noi am primit-o pentru a accelera propria realizare a raului. Daca utilizez puterea sa corect in fiecare situatie, voi fi capabil sa conduc aceasta analiza si sa trag concluzii, chiar daca am trecut prin anumite suferinte pentru a avansa la starea de analiza.

Baal HaSulam scrie ca noi traim timpurile lui Mesia si prin urmare, avand in vedere oportunitatile accesibile noua, trebuie sa mergem inainte, si sa incepem sa actionam. Totul depinde de noi, de gradul in care noi atragem Lumina care Reformeaza.

In primul rand insa, trebuie sa ne aduca realizarea raului. Si fiind obisnuiti cu ego-ul nostru, asta este neplacut. Avem nevoie de sprijinul mediului si studiului; trebuie sa devenim mai puternici interior pentru a suporta acest ego revelat noua. Ideea este ca ne-a fost revelat, si prin asta, eu voi incepe in mod nemijlocit sa ma indrept spre scop. Daca resping revelarea ego-ului deoarece acest lucru imi este neplacut, el va veni pe “usa din spate”, si imi va aduce imprejurari tragice.

Umanitatea poate avansa pe o cale frumoasa, experimentand putin rau. Dintr-o picatura de otrava, dintr-un pic de rau, voi construi o uriasa structura de analizat. Eu vad cum acest rau ma impiedica sa ma conectez cu prietenii din grup. Daca folosesc o mica cantitate de rau, nu mai am nevoie de nimic. Un singur punct negru este suficient, si inteleg imediat ce inseamna.

Noi dobandim asta doar prin forta garantiei reciproce, atunci cand dorim sa construim impreuna un sistem al garantiei reciproce, sa ne unim ca un om cu o singura inima, si sa ne ajutam astfel unii pe altii. In acest fel, recunoastem raul.

Acum, imaginati-va ca lumea recunoaste astazi un pic din acest rau. Uitati-va la evenimente: revolutii, demonstratii, si rascoale. Zilnic, situatia se inrautateste si ne aduce mai aproape de Israel. Nici o alta tara nu se afla sub o asemenea presiune. Insa, presiunea interna va aparea de asemenea in curand.

Prin urmare, noi trebuie sa intelegem ca garantia reciproca, unitatea, si analiza care ne duc catre realizarea raului sunt chestiuni de viata si de moarte pentru noi. Noi nu avem nevoie de altceva decat de realizarea raului pentru ca in masura in care noi realizam asta, vrem sa scapam de el si nu uitam Lumina care Reformeaza. Sunteti ca o persoana bolnava serios care de gandeste la un remediu care o poate salva. Realizarea raului ne impiedica sa o utilizam si ne impinge sa gasim corecta abordare.

Daca astazi tarile si toate formele de organizare recunosc raul, ele vor intoarce imediat lumea spre Gradina Edenului. De ce ar dori sa creeze lucruri prostesti pentru noi astazi? Evenimentele curente ne arata foarte clar ca ne apropiem de o stare critica.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/13/2011, “Arvut(Garantia Reciproca)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: