Refuz sa fiu o marioneta

Intrebare: Ce este Partea din Sanctitate?

Raspunsul meu: Partea din Sanctitate inseamna toate evenimentele care ni s-au intamplat, comandate de Deasupra si venite de la Creator( starea 0 – Keter), cu ajutorul Luminii. Lumina ne influenteaza in doua feluri:

1. Lumina (Placerea), care actioneaza direct asupra noastra, pentru a primi placerea (starea 1 – Alef), care este prima treapta de dorinta.

2. Lumina, de asemenea, aduce senzatia Originii ei spre noi (Creatorul, forta de daruire).

Iata de ce in starea  1 – dorinta de a primi, in interiorul dorintei creata de Lumina – apare dorinta de a darui. Starea 1 se straduieste sa se transforme pe ea insasi in Starea 2 , care este dorinta de a darui.

Creatorul activeaza in interiorul meu dorinta de a primi placere si eu urmez direct comenzilor Lui ( comenzile Naturii). Dar cand realizez faptul ca Creatorul m-a construit pe mine, cu dorinta de a fi placut Lui Insusi,  ca daruitor, eu vreau sa-I fiu identic Lui. Acesta este un impact secundar de la Creator!

In cele din urma, intentionat scot la iveala acest impact secundar in interiorul meu, intentia de a darui, pana cand trec prin toate starile de influenta ale Creatorului (HaVaYaH) si ma contopesc cu El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: