Regatul dorințelor

527.04Când citim Torah, este foarte important să ne amintim că aceasta vorbește doar despre stări spirituale. Dacă scrie despre un rege și micul său regat, vorbește despre ceea ce se întâmplă în egoismul nostru, despre ce dorinţe  domnesc în el și despre ce putem face cu ele: le corectăm, le răsturnăm și fixăm alte dorințe.

Regele este o dorință egoistă, care în acest moment domnește în parte din dorința noastră comună și ne îndrumă.

Avem multe dorințe diferite și toate se află într-o anumită relație între ele. Aceste relații și interacțiunile lor, în principiu zugrăvesc o imagine a lumii pentru noi.

Astfel, simțim că trăim în interiorul dorințelor noastre, care constau în niveluri mineral, vegetal, animal și uman. Mai mult, într-o dorință umană există milioane de mici dorințe diferite, așa-numiții „regi”, printre care există și unii mari.

Încercăm să depășim dorința care domnește acum, să capturăm acest oraș și acest rege.

Întrebare: Cine devine rege?

Răspuns: Depinde de perioada din istorie. Cu toate acestea, nu vorbim despre istorie, ci despre ceea ce se întâmplă în noi, exaltarea unor calități și răsturnarea altora, astfel încât acestea să se înlocuiască reciproc și toate acestea rulează de la începutul istoriei până la sfârșitul ei.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/26/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: