Reguluile Jocului

Intrebare: Care sunt regulile jocului pe care Creatorul in joaca cu o persoana, pentru a avansa acea persoana spre spiritualitate?

Raspunsul meu: Singura regula a jocului este intentia singulara a Creatorului: de a ne aduce mai aproape de El. In acest joc Creatorul ne ofera diferite circumstante, toate cu scopul de a ne aduce mai aproape de El.

Creatorul, in mod intentionat ne mareste dorintele egoiste. In acest punct incepem sa ne simtim fara de mila, confuzi si cu inima impietrita. Avem senzatia ca toata lumea s-a intors impotriva noastra, ca toti oamenii din jurul nostru ne urasc si ca ni se pun in cale. Ne simtim obositi, salbaticiti si chiar bolnavi. In alte cuvinte ca multe obstacole sunt atat interioare cat si exterioare naturii noastre. Insa de fapt, aceste obstacole sunt acumularile dorintelor egoiste; primim dorinte pentru placeri suplimentare, prin intermediul carora putem obtine mai multe oportunitati de a ne apropia de Creator.

De obicei, aceste oportunitati ne parvin insotite de complicari neasteptate si de probleme. In mod tipic, ele mai sunt insotite de temeri inexplicabile. Devenim speriati de oamenii din jurul nostru si/sau de autoritati. Creatorul este invesmantat in aceste situatii si imagini ce par a fi realitatile lumii noastre. Oamenii interpreteaza aceste situatii precum copiii, ce sunt speriati de intreaga lume din jurul lor. Date fiind aceste circumstante este crucial sa ne folosim de carti, lectii, de mediul nostru si de grupul nostru, ca sa ne intarim.

Este necesar sa pastram in permanenta un singur gand: Nu este nimeni inafara de El si El este binele care face bine. Mentinerea acestui gand este o adevarata provocare. Jocul Creatorului este mult prea artistic si ingenios pentru ca noi sa trisam. El stie cum sa ne faca confuzi, la nivelul nostru, intr-asa o masura in care trebuie sa implicam o cantitate mare de eforturi, ca sa nu ne abatem de la Cale si sa ne debarasam de orice gand, ca exista alte forte in afara Lui, in lumea aceasta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed