Reintoarcerea lui Ari

Baal HaSulam, Scrisoarea 39: Itzhak Cohen, unul dintre studentii lui Ari, a spus ca a intrat in camera lui Ari, cand acesta era pe moarte si a plans pentru ca studentii isi pierdeau speranta pe care o aveau in timpul vietii invatatorului lor, de a vedea o lume plina de bunatati, intelepciune si Lumina Creatorului. Ari a replicat: Daca mai este cel putin un om complet drept printre voi, atunci nu voi fi  luat din aceasta lume, inaintea timpului meu.

Studentul l-a intrebat, Ce trebuie sa facem in continuare? La care Ari a raspuns, Spune-le prietenilor din partea mea ca, de acum inainte, ei nu pot atinge aceasta stiinta pe care am invatat-o, pentru ca nu o inteleg corect. De aceea, numai Chaim Vital va continua sa o studieze in liniste si in secret.

Studentul a exclamat, Dar nu avem nicio speranta? Ari a replicat, Daca meritati, o sa vin si o sa va invat.

Studentul a obiectat, Cum o sa vii sa ne inveti, cand tu deja parasesti aceasta lume? Ari a replicat, Ce intelegi tu din secretele ascunse si caile intoarcerii mele la tine! Cu aceste cuvinte el a murit imediat pentru a intra in viata din lumea care va veni…

Intr-adevar, aceasta este o imagine trista. Totul a fost aranjat de Sus, astfel incat in timpul mortii lui Ari, grupul de studenti sa nu fie alaturi de el. Doar un student a fost prezent, Itzhak Cohen. Chiar si Chaim Vital, liderul studentilor lui Ari, caruia Ari i-a transferat caile intelepciunii, nu a fost prezent alaturi de invatator, in acele momente.

Aparent Itzhak Cohen nu poseda o mare realizare spirituala la acel moment, deoarece nici macar nu intelegea ce se intampla, si a intrebat, Cum te vei intoarce sa ne inveti!? Asta inseamna ca el inca nu a inteles ca este o diferenta intre lumi si ca Nivelul Superior este intotdeauna capabil sa coboare si sa se manifeste celor din nivelele inferioare, de fiecare data cand sunt gata sa o accepte!

Ari ne-a spus, De indata ce veti face un efort si sunteti gata, voi lua contact cu voi! De indata ce va veti ridica la nivelul spiritual, ne vom intalni imediat si acolo veti primi toata implinirea si ajutorul meu!

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 15.07.10, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: