Repetiția Crează Suferință

Baal HaSulam, „Esenta Ințelepciunii Cabalei”: … această înțelepciune (Cabala) nu este nici mai mult nici mai puțin decât o succesiune de rădăcini, care atârnă în jos datorita legii cauza efect, datorita regulilor existente fixe, prestabilite, ce conduc impletindu-se catre un singur scop,  descris ca „revelația Dumnezeirii Sale în fața creaturilor Sale din această lume …

Înțelepciunea Cabalei dezvăluie catre toată omenirea, în general, și pentru fiecare dintre noi, în particular, un drum obligatoriu de urmat pas-cu-pas, o cale de avansare, care este conformă cu legile absolute ale naturii, și ne conduce de la starea noastră actuală catre corectarea finala. Cabala explică ce instrumente sunt de ajutor pentru a urma această cale și ce forțe acționeaza asupra noastră în timp ce avansăm în mod inevitabil, în conformitate cu legile naturii, precum și ce  forțe acționeaza atunci când ne auto-dezvoltam datorita participarii conștiente a mintii si a  vointei noastre la acest proces.  Descoperim toate componentele realitatii, de la starea noastra actuală pana la sfârșitul corecției, în sistemul numit „înțelepciunea Cabalei”.

Prin urmare, nici o altă știință nu este mai importanta pentru noi, mai ales in momentul actual cand s-a terminat deja dezvoltarea pe nivelurile – neînsuflețit, vegetativ, animat. Anterior, nu am fi putut invata si folosi înțelepciunea Cabalei, și de aceea a fost ascunsa de noi. Cu toate acestea, de îndată ce vom deveni capabili să punem în aplicare aceasta intelepciune și să contribuim la dezvoltarea naturală, în timp util, în scopul de a o accelera, cu alte cuvinte, de îndată ce acceleram voluntar avansarea noastră, o înțelegem, și suntem conștienți de ea, în acest moment, Înțelepciunea Cabalei ne este revelata și ne impune să o  punem în aplicare.

In acest punct, desigur, trebuie să recunoaștem că nu putem continua dezvoltarea pe calea pe care am folosit-o inainte pentru ca am ajuns la perioada de dezvoltarea conștienta a fiecarui pas din drum. Fără conștientizarea noastră și fara  participarea noastra activa, nu vom avansa de la o stare la alta, nici nu vom urca la un nivel superior. La etapa aceasta de dezvoltare, este absolut imposibil să se avanseze „în mod automat” ca pe nivelurile neînsuflețite, vegetativ, animat, atunci când am avansat sub impactul forțelor impuse in mod automat.

Este un mod similar cu trecerea de la clasa întâi la a doua: Daca eu nu sunt pregătit pentru asta, voi ramane repetent. Voi fi pedepsit pentru asta, nu mi  se va permite să joc jocuri, sa mănânc prăjituri, etc, până când imi completez toate lecțiile. Trebuie să termin clasa întâi pe cont propriu.

Nu funcționează ca la etapele anterioare de dezvoltare, care nu au nevoie de nici o contribuție personală. Animalul nu trebuie sa avanseze, ci omul, prin dobândirea înțelepciunii și a constientizarii pentru a participa la proces.

Dacă omenirea va continua să acționeze în vechiul mod, se vor declanșa noi dezastre, astfel încât va înțelege în sfârșit necesitatea progresului conștient. Trebuie să  simtim și să se înțelegem regulile de dezvoltare, sa vedem scopul în fața noastră, și sa il urmărim.

Acesta este motivul pentru care lumea nu va avansa, fără înțelepciunea Cabalei, și nici nu se va dezvolta, fără a culege de la noi aceasta intelepciune si a o folosi în mod corespunzător. În caz contrar, pur si simplu nu se va avansa. Problemele vor continua, iar oamenii vor suferi până când vor auzi în cele din urmă și vor înțelege mesajul nostru. Aceasta este cerința timpului nostru.

Noi, pe de altă parte, trebuie să avem o atitudine mai prietenoasă, mai simpatică, mai  blandă, in timp ce prezentam o metodologie Cabalistica în diverse forme, pentru a fi mai usor de absorbit de catre toata lumea. Trebuie să ne concentrăm asupra utilizatorului, așa cum se spune: ” Educați un copil în funcție de drumul sau”.

In orice caz, până când poporul lui Israel și lumea întreagă nu se vor conecta la înțelepciunea Cabalei, dezastrele va continua, în scopul de a motiva pe toata lumea să caute aceasta intelepciune.

Din partea a 4-a Lectiei zilnice de Cabala 11/14/12, „Esența Înțelepciunii Cabalei”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed