Revelarea Spargerii

Intrebare: Cum poate permite Aba ve Ima (tata si mama), spargerea Vaselor-Kelim; deoarece a fost vina lor ca aceasta a avut loc? Cu alte cuvinte, ei nu permit Luminii sa coboare din cauza iubirii prea mari?

Raspunsul meu: Nu, nu e vorba de prea multa iubire, sau de lipsa de intelegere sau slabiciune, asociata cu o mama care este exagerat de grijulie. Motivul a fost lipsa cunoasterii unicului si singurului factor care a fost imposibil de prevazut dinainte.

Aba veIma nu stiu ca, atunci cand legatura cu Creatorul e revelata aduce creaturii o astfel de placere extraordinara. Cu toate acestea, creatura nu a avut un ecran (intentia corecta sa o primeasca).

Sa ne amintim exemplul cu oaspetele si gazda. Gazda vrea sa trateze oaspetele din adancul inimii lui, pentru ca el il iubeste. Oaspetele, cu toate acestea, refuza si, in final este de acord sa fie tratat, numai pentru ca a fost rugat de gazda. In acest fel, oaspetele isi exprima dragostea fata de gazda, mai degraba decat sa-si satisfaca, pur si simplu pofta sa, chiar daca ii este foarte foame.

O persoana care vrea sa iubeasca Creatorul si sa-I dea tot ce are, vede cum este tratat si stie ce va primi –  toate placerile de pe aceasta masa pe care deja le-a gustat. Cu toate acestea, el rasplateste Gazda, prin tot ceea ce a primit de la El.

In acest fel, persoana descopera cui re-daruieste intr-adevar. Acela reveleaza maretia Creatorului, precum si extraordinara placere provenind din conexiunea intre acea persoana si Creator. Si nu are nicio putere de a rezista aceastei placeri. Aceasta stare este imposibil de imaginat, inainte de a primi Lumina (tratatia). Actionand astfel, persoana se ridica treptat la nivelul Creatorului si ajunge sa primeasca statutul de Gazda.

Mai mult decat atat, aceasta senzatie nu poate fi dezvaluita de la inceput, deoarece Creatorul a vrut ca, creatura sa faca aceasta descoperire, in mod independent, in scopul de a realiza acest statut pe cont propriu. Toate celelalte actiuni ale creaturii nu sunt independente, din moment ce, pur si simplu se desfasoara prin intermediul lantului de Reshimot (genele informationale interne).

Punctul de actionare libera a creaturii consta in atingerea statutului Creatorului, precum si a face toate revelatiile care insotesc acest proces. Acest punct de actiune libera este revelat tocmai in virtutea Spargerii Vaselor-Shvirat Kelim.

Creatorul nu poate oferi aceasta realizare, direct creaturii, ci numai pe cale “ocolita”; astfel incat creatura face aceasta descoperire singur, in interiorul sau si prin spargere. Spargerea inseamna ca  intelege ca nu poate face (descoperirea) el insusi, pentru ca este in afara lui. O persoana nu este in masura sa faca un asa de mare sacrificiu si sa ofere o placere atat de enorma. Astfel apare Spargerea.

Dupa Spargere, persoana dobandeste sansa de a atinge acest statut. Se intampla treptat, in portii mici, cu excepţia “inimii de piatra” – punctul in care placerea de a atinge statutul Creatorului este concentrat in momentul de spargere. Cu toate acestea, in cele din urma, chiar si acest punct este corectat.

Cu alte cuvinte, Spargerea este revelatia prapastiei mari care separa creatura de Creator, unde Creatorul nu permite creaturii sa Il simta in mod direct. Acesta este motivul pentru care creatura trebuie sa se ‘sparga’ si sa dezvaluie raul din sine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: