Revelatia Apare Schimband Imaginile Materiale Cu Fortele

Intrebare: In ce fel ne va directiona Cartea Zohar?

Raspunsul meu: Zoharul ne directioneaza doar spre revelarea lumii din interiorul nostru si sa gasim acolo toate notiunile interioare posibile – noi insine, lumea si nivelele neanimat, vegatativ, animat si uman. Pana la urma, tot ceea ce ne putem imagina acum, inclusiv noi insine, se afla in interiorul nostru.

Daca ma raportez la Cartea Zohar in acest fel, stiind ca aceasta ma descopera pe mine, mie, atunci cartea imi va vorbi despre mine. Tot ceea ce citesc in Cartea Zohar are loc in interiorul meu. Eu sunt in primul rand un ecran si toate fortele dorintelor iau diferite forme, imagini si actioneaza pe ecranul meu. Pe nivele diferite ale dorintei mele de a ma delecta, aceste forte infatiseaza fie obiecte neanimate, fie lumea vegetativa, fie lumea animata, fie lumea umana. Toate aceste imagini apar in interiorul dorintei mele de a ma delecta si sunt atrase de forta dorintei.

In acelasi fel in care noi vedem imagini pe ecranul unui computer, exista o “camera foto” in interiorul nostru care creaza iluzia realitatii ce apare inaintea noastra. Dar, de fapt, nu exista realitate; totul este dorinta noastra de a ne delecta primind aceste impresii de la fortele care actioneaza in interiorul ei, infatisind diferite imagini in interiorul dorintei. Noi, in schimb, deosebim aceste imagini ca fiind obiecte neanimate, plante, animale si oameni, in functie de nivelul dorintei care le infatiseaza.

Prin urmare, atunci cand citim Cartea Zohar, trebuie sa ne imaginam ca suntem o mica lume si ca totul se intampla in interiorul nostru; oceanul, muntii, culorile, sunetele, copacii, oamenii si toate evenimentele au loc in interiorul nostru. Atunci vom incepe, treptat, sa trecem de la imaginile ce ne sunt descrise de Zohar la calitati si forte. In loc de a raspunde la cuvintele acestei carti imaginandu-ne animale, oameni, copaci si toate lucrurile care li se intampla, vom incepe treptat sa deosebim aceste calitati in interiorul nostru. In esenta, exista doar doua calitati – a primi si a darui, dar ele pot fi prezentate in diferite grade si exprimate in diferite feluri.

Trebuie sa incercam sa recunoastem tot ceea ce este descris in aceasta carte. Cu cat mai repede facem tranzitia la lumea fortelor, vom incepe sa vedem adevarul si sa intelegem ca toate imaginile ce le vedem acum sunt o lume imaginara si, in realitate, exista doar forte. Si apoi, dincolo de aceste forte, vom incepe treptat sa deosebim O Singura Forta – Creatorul.

In acest fel trebuie sa citim Cartea Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: