Revoluție în educație

Când le predăm profesorilor metoda educației integrale, trebuie să le insuflăm un cadru în care ei își vor plasa subiectul încât pot să o predea în stilul integral.

Să presupunem că subiectul următoarei lor lecții este Legile lui Newton. Eu propun să stea într-un cerc și să se conecteze împreună pentru a prezenta subiectul din punct de vedere integral.

În primul rând, citesc textul pe secțiuni și fiecare îl analizează puțin din punctul lui de vedere, apoi, eu pun o întrebare iar ei o mestecă între ei, încercând să răspundă. Când ajung la o singură părere, răspunsul lor împărtășit va fi considerat un test comun care este efectuat în mod correct, care se numește prietenia a câștigat.

Lucrul principal este de a obține un răspuns integral. Împreună cu asta, nu există niciunul care să rămână în urmă sau să alerge înainte. Fiecare trebuie să-l completeze pe celălalt. Astfel îi învățăm pe profesori să lucreze cu copiii.

Până când copiii, toți participând la discuție, fără excepție, nu și-au explicat Legile lui Newton unul altuia, nu o vor înțelege și nu o vor ști. Totuși, în momentul în care asta se întâmplă, atunci întreaga clasă este pregătită. Până la urmă, când copiii se ascultă unii pe alții în interior, mestecând materialul, fiecare transmițându-l în felul lui, ei cuprind totul într-o altă formă, și asta duce la un rezultat uimitor! Ei se învață unii de alții. Profesorul nu are nicio relevanță aici. El se odihnește.

El poate să monitorizeze procesul, dar nu mai mult de atât. Dacă studenții spun în mod corect sau incorect că sunt cumva confuzi sau nu înțeleg textul, atunci acesta trebuie să le fie explicat cu un singur cuvânt, și asta e tot.

El îi învață să lucreze cu cartea, să discute și să înțeleagă materialul. Conținutul este materialul pe care noi li-l dăm (legile lui Newton de exmplu), în timp ce forma de abordare este a noastră, este integrală. Aici, va fi o revoluție totală în educație.

De pe Kab TV, Prin timp, 24.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: