Rolul Israelului în lume

Rolul grupului nostru internațional, general, este de a da lumii metoda corecției. Grupul este contactul cu Lumina care Reformează – pentru el însuși și pentru întreaga lume. Grupul se numește astăzi ”Israel”. Ce este special la el?

Să pornim de la faptul că Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif sau OM), adică Lumina care Reformează, este un grad superior și este abstractă și ascunsă. Dar ea poate străluci asupra noastră în măsura în care ne trezim noi înșine. Astfel, putem întoarce Lumina și ea poate răspunde cererii noastre.

Când ne răspunde la cerere? Atunci când cererea se potrivește Luminii, asta este, dacă cerem conform modului în care este proiectată să răspundă. Suntem Galgalta ve Eynaim (GE), sau Israel. Iar pe lânga asta, trebuie să conectăm AHP și să primim un răspuns de la el. Împreună, GE și AHP alcătuiesc cei zece Sefiroți, adică un Parțuf spiritual sau creatura generală.

Din asta putem înțelege ce ni se întâmplă. Trebuie să trezim națiunile lumii (1) astfel încât ele să vrea să se schimbe (2). Pentru a face asta, trebuie să schimbăm Lumina care Reformează (3) și să primim ajutorul ei (4) astfel încât să ne schimbăm și să servim pe AHP.

Deci ce ar trebui să facem între timp? Cabaliștii spun că între timp nu avem ce face. Similar, înțelepciunea Cabala a fost ascunsă prin istorie. Oamenii au păstrat-o și au ținut-o secretă pentru că masele nu au simțit nevoia pentru ea. Dar atunci când lumea a intrat într-o nouă eră care necesită revelația înțelepciunii Cabala, atunci oamenii ”corporali” ai Israelului și-au primit pământul înapoi pentru a-și îndeplini misiune lor și Cabaliștii au început să vorbească despre această înțelepciune.

Totul există pentru AHP, pentru națiunile lumii, generalitatea care include toată umanitatea. În acest sens, toată lumea este egală în ochii Creatorului. Și într-adevăr, se spune că la sfârșitul corecției tuturor oamenilor din lume îl vom cunoaște pe Creator.

Totuși, înainte de a face prima acțiune și a schimba națiunile, trebuie să fim gata pentru asta. De aceea, ni s-a da șansa de a face primul pas fără nicio conexiune cu ei, fără ca ei să știe, și astfel ne-am dezvoltat în timpul primilor ani, astfel pregătindu-ne de muncă.

Dar la un anumit moment dat nu mai putem avansa mai departe dacă nu devenim mijlocul pentru corectarea națiunii, asta este, dacă nu le aducem metoda corecției. Iar în timp ce facem asta, nu corectăm pe nimeni – este Lumina superioară cea care corectează pe toată lumea, inclusiv pe noi.

Deci ar trebui să cerem mai imperativ în legătura cu rolul nostru. Răspunsul este că noi existăm numai pentru a aduce corectarea în lume. Putem sta la nivelul Hafetz Hesed, la nivelul Bina, care nu are nicio dorință pentru ea însăși și este îndreptată în totalitate către nevoile celor de jos. Din acest motiv Bina este împărțită în GE care este îndreptată către Creator și AHP care este îndreptat spre creație, iar linia care desparte aceste două părți este liberul nostru arbitru.

Acesta este rolul Binei. Toată diseminarea noastră, toată atitudinea noastră către oameni trebuie să fie determinată de acestă schemă.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 4/9/2012, “Rolul Israelului și al lumii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: