Rugaciunea care va fi auzita

Cel de Sus este intr-o stare constanta de perfectiune, nu are nevoie de nimic, doar de daruire. Nu este ceva care simte sau isi schimba dispozitia. Mai degraba, este un sistem, o lege care nu se schimba, care a fost instalata. In masura in care te aliniezi la aceasta lege, te va influenta pozitiv.

Dar daca tu nu o respecti, daca nu esti similar cu ea, aceasta actioneza asupra ta negativ. Starile noastre initiale si finale din creatie, sunt predeterminate si ele trebuie sa fie realizate complet, indiferent daca tu mergi cu ele sau le rezisti, daca le intelegi sau nu.

Cel de jos (tu) are doar o buna oportunitate: de a participa in acest proces constient si sa treaca dorinta pentru acesta la Cel de Sus. Aceasta dorinta este ceea ce trebuie sa atingem; nu ne trebuie altceva decat dorinta! Trebuie, de asemenea, sa stim cum sa ridicam aceasta dorinta pentru a o trece Celui de Sus. Cel de Sus este intr-o stare de perfectiune; este tot timpul gata sa dea celui de jos tot ceea ce acesta cere.

Cel de jos este o colectie a sufletelor, in timp ce Cel de Sus este unul: o Lumina, un Gand al Createi sau o Forta. Daca cel de jos doreste sa semene cu Cel de Sus (adica este dispus sa se uneasca si sa devina Unul), el este capabil sa ridice dorinta lui la Cel de Sus. Cel de Sus nu aude alte cereri, decat aceasta. Asta se numeste o rugaciune, MAN, asta este , o dorinta de a deveni un unic intreg.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Kabbalah 23.06.10 , Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed