Rugaciunea celor optsprezece Sefirot

O rugaciune veritabila este “  rugaciunea celor 18 binecuvantari.” Sunt 9 Sefirot ale Luminii directe si 9 Sefirot ale Luminii reflectate nu in Malchut, dorinta de a primi placere, ci in Yesod, care este deasupra dorintei egoiste. Cu alte cuvinte, implica intentia de a il angaja pe Malchut in daruire. De aici deriva 18 tipuri de legaturi cu Creatorul: noua de la Lumina directa si noua de la cea reflectata.

Pentru a folosi pe Yesod in locul lui Malchut inseamna sa actionezi de partea “ milei” deoarece noi cautam proprietatea daruirii, aspirand sa devenim echivalentul “primelor noua Sefirot” (Tet Rishonot), care descind de la Creator la fiinta creata, Malchut, a zecea Sefira. Si singura noastra dorinta este sa revelam aceste noua Sefirot, proprietatile Creatorului, insemnand sa le luam inauntru, sa le absorbim, si sa devenim similari cu ele in cele noua Sefirot de Lumina reflectata ale noastre.

De aceea, o rugaciune adevarata se formeaza in interiorul nostru. La urma urmei, datorita dorintei mele  sa devin echivalent cu primele noua Sefirot, eu angajez cele noua Sefirot de Lumina reflectata ale mele si cer sa le utilizez cum trebuie pentru ca Malchut sa devina total identic cu cele noua proprietati ale Creatorului in care intra. De aceea, cele noua Sefirot ale mele de Lumina reflectata devin vasul ( Kli ) acceptand cele noua Sefirot ale Luminii directe, si primesc Lumina in rugaciunea mea chiar acolo si chiar atunci.

Daca stim sa ne rugam astfel, atunci noi angajam Lumina superioara in modul corect cautand cum sa primim mila si forta dauirii de la ea, si ulterior, invaluindu-ne in Lumina noastra reflectata de jos in sus. De aceea rugaciunea va fi un act care contine absolut orice in ea, reveland primele noua Sefirot in Malchut, percepandu-le precum cele noua proprietati din ea, si ascensiunea Luminii reflectate de la Malchut de jos in sus, care devin “ imbracaminte” pentru Lumina directa asa cum a fost calculata si primita in Lumina reflectata. Toata  aceasta este realizata prin rugaciunea celor “ 18 binecuvantari.”

De aceea “ rugaciunea celor 18 Sefirot” este rugaciunea cheie in munca spirituala.

Daca “ ascensiunea lumilor”  se petrece pe parcursul muncii spirituale, asemenea stari precum “ Sabbatul” ( Sambata), o” sarbatoare” speciala,  rezulta ca “ rugaciunea celor 18 Sefirot” ca fiind alterata deoarece o Lumina si mai puternica descinde de Sus care face munca de dedesubt, in cele noua Sefirot ale Luminii reflectate, schimbandu-le asa cum trebuie pentru ca sa contina intreaga lumina venita la noi pe parcursul sarbatorii. Acesta e felul in care ne aranjam munca spirituala.

De aceea este scris ca “ Totul este facut prin puterea rugaciunii” si  “ Contempla-L pe EL zi si noapte,” deoarece rugaciunea este un act  care contine toate stadiile construirii Partzufului spiritual: intrarea Luminii superioare, urmata de calcularea din capul Partzufului, interactiunea sa prin lovirea cu Lumina ( Zivug de Hakaa Be Rosh), si expansiunea Luminii in jos. Toate care implica intregul proces prin care trece Partzuful in dezvoltarea sa: conceptie, hranire, maturitare ( Ibur, Yenika, Mochin). Toate acestea sunt continute in rugaciunea celor 18: noua Sefirot ale Luminii directe, care se invesmanta in noua Sefirot ale Luminii reflectate.

Si toate aceste se petrec in timp ce pastrez intentia ca sa fiu transformat mai degraba decat sa incerc  sa alterez Lumina superioara care este in repaos absolut, si intotdeauna radiaza la cea mai mare intensitate in masura infinita in Rosh-ul ( cap) fiecarui grad spiritual. O persoana care doar incepe munca lui sau ei spirituala trebuie sa petreaca timp examinand atitudinea lor fata de forta superioara ca inalterabila, care umple intreaga creatie, insemnand ca nu este subiect de schimbare.

La urma urmei, cel superior este total deschis noua si radiaza intreaga lui Lumina, in timp ce schimbarea se petrece doar in acela care primeste. De aceea, rugaciunea mea nu este o cerinta catre cel superior sa se schimbe, ci mai degraba o cautare pentru dorintele corecte din mine care ma vor ajuta sa ma conectez cu forta superiaora si gradual sa ma maturizez in devenirea identica cu a Lui.

Din prima parte a Lectiei Zilnice de Kabbalah 5/9/11, Shamati Nr.113

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed