Rugaciunea: Un mijloc pentru a ne schimba

Un dialog constant sau  o cerere adresata Creatorului sunt un lucur bun, pentru ca este imposibil sa I te adresezi ca si in cuvintele rugaciunilor citite in carti. Omul incepe sa inteleaga faptul ca daca nu simte aceste cuvinte, ele nu pot fi considerate o cerere. Creatorul nu o va auzi in felul acesta; este necesar sa te intorci spre El transmitand cuvintele din inima.

Apoi, in loc sa citesti o rugaciune dintr-o carte plina de cuvinte care nu inseamna nimic pentru El, „pentru sine”, „de dragul de a darui”, „deasupra ratiunii”, „Torah si invataturile sale”, „fapte bune”, „Cel Sfant si Binecuvantat” (aceeasi terminologie pe care o folosesc Cabalistii), mai bine incearca sa le interpretezi intr-o limba mai plina de simtire. Se poate face asta chiar si fara cuvinte, intr-o anumita senzatie interioara, personalizand astfel rugaciunea, cererea.

Ce fel de ajutor ar trebui sa Ii cerem Creatorului? Sa ne ajute sa Ii putem adresa o cerere! Aceasta cerere va deveni vasul spiritual, „locul” revelatiei Creatorului.

La fiecare etapa trebuie sa ne asiguram ca folosim cuvintele proprii atunci cand I ne adresam si nu stereotipuri dintr-o carte. Altfel nu stim de fapt inspre cine Se intoarce, cum, de ce si inca suntem departe a ni se raspunde.

Abilitatea de a face o cerere este de mare ajutor si ii permite persoanei sa se schimbe si sa se corecteze. O cerere adresata Creatorului trebuie vazuta ca un mijloc de a schimba o persoana. Cautarea unui raspuns la o anumita cerere nu este importanta; ceea ce conteaza este cererea in sine, pentru ca ea formeaza omul.

Apoi, persoana incepe sa inteleaga ca se afla in fata neschimbatoarei, constatei Lumini. Iar cererea sa este ceea ce il schimba tot timpul, care ii favorizeaza cresterea asemenarii cu simpla, abstracta Lumina superioara. Persoanei ii va fi revelata propria sa imagine in interiorul cererii. Imaginea va corespunde din ce in ce mai  mult Luminii superioare, nivelul Creatorului. Asadar, persoana ia forma Creatorului in interiorul cererii sale adresata Lui si astfel avanseaza.

De aceea se spune: „Dumnezeu ii da sansa sa se roage toata ziua!” Toate munca se bazeaza pe cerere si rugaciune.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 5/17/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: