Ruptura semnifica dorinta de unitate

Prefata la Comentariul Sulam, Paragraful 78: Si cand acesti Mohin apar pentru prima data, produc o ruptura intre dreapta si stanga. Asta pentru ca linia de stanga, care poarta iluminarea Hochma, doreste sa anuleze linia de dreapta, care poarta Lumina Hasadim.

Aceasta ruptura apare daca cele doua parti opuse vor sa se uneasca. Daca nu este nimic, care sa le conecteze sau sa le atraga, nu va fi nicio ruptura. Pentru ca ruptura sa se intample, cele doua obiecte trebuie sa fie opuse una alteia ca natura, dar cu toate acestea sa aspire sa se uneasca in dorintele lor. Adica, doua tendinte opuse trebuie sa fie prezente. Pe de o parte, trebuie sa fie stanga si dreapta, si pe de alta parte, ele trebuie sa se uneasca una cu alta.

Cum se pot uni una cu alta? Daca este o dorinta mai mare decat a lor, un scop mai exaltat, atunci fiecare dintre ele poate renunta la propria natura si sa se uneasca cu ceva opus, care este deasupra propriei lor naturi. Aceasta este munca din stanga in relatie cu linia de dreapta si cea din dreapta relativ la linia de stanga. Amandoua au dorinta de a renunta la fundamentul lor si sa obtina unitatea asupra naturii lor.

O ruptura este trezita, de un conflict intre natura lor si intentie cu intentia existentei dincolo de natura lor. Ruptura este posibila doar intre doua opuse care au ceva in comun care este dincolo de ele amandoua. Acest element comun este exact cel care duce la ruptura.

Din partea 3 Lectia zilnica de Kabbalah 27.06.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed