Rusinea, care a dat nastere Creatiei

Intrebare: Ce a fortat creatura sa ia decizia de a face restrictia (Tzimtzum)?

Raspuns: Rusinea! Creatura a simtit rusine in toate dorintele ei. Decizia de a se restrictiona vine mai degraba din acest sentiment, decat dintr-o decizie constienta a mintii. Restrictia apare cand simt ca nu sunt in stare sa raman ca primitor. Cand Lumina ma umple si intoarce placerea din primire, in moarte pentru mine, ma face sa simt ca pierd toata Lumina, toata implinirea.

Lumina este placere. In momentul in care o primesc, simt ca am primit ceva maret. Ma simt implinit si experimentez o placere enorma, infinita. Totusi, imediat descopar ca primesc aceasta placere de la cineva, ma face sa simt rusine. Sunt cuprins de focul rusinii. Simt un imens disconfort pentru ca imi anuleaza individualitatea. Ard in rusine si ma urasc pe mine si pe El.

Asta se numeste disparitia a Luminii si nu necesita nicio concluzie si decizie inteligenta. Toate senzatiile sunt experimentate prin sentimente atunci cand placerea dispare. Nu mai primesc implinire. Rusinea primirii este o senzatie foarte exaltata. Doresc ca toti sa o atinga.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Kabbalah 14.05.10, Prefata la intelepciunea Kabbalah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: