Rusinea este o senzatie exaltata

Intrebare: Cum putem simti rusine si sa facem o restricţie asupra ego-ului nostru?

Raspuns: Rusinea este o senzatie foarte exaltata, care nu apare la inceputul caii noastre. Aceasta rusine este fata de Creator, de Daruitor. Este exact pentru ca el este Daruitorul si eu sunt Primitorul.

In lumea noastra ne restrictionam intodeauna primirea, pentru a nu simti rusine. Trebuie sa justificam primirea; suntem obligati sa conservam sentimentul propriei demnitati ca fiind eu-l nostru chiar mai mult decat viata insasi. De fapt, suntem pregatiti sa murim daca astfel vom scapa de umilinta. Aceasta este baza naturii. Oamenii sunt dispusi sa moara pentru a-si sustine eu-l, consideratia de sine.

Rusinea apare atunci cand simt ca eu-l meu se anuleaza si dispare. Daca imi pierd dorinta si implinirea, nu simt ca incetez sa exist. O persoana moare si nu simte ca dispare complet din realitate. Simte numai ca pierde o parte din el ca si cum ar scutura ceva din trecutul lui.

Totusi, cand senzatia de rusine imi apare, anuleaza existenta mea spirituala. Este un fel de sentiment interior, de parca nimic din mine nu mai ramane. Este deasupra vietii si mortii noastre, asa de adanc este. Si este imposibil sa-i rezisti. Omul este dispus sa comita suicid pentru a salva punctul eu-lui sau. Corpul este aproape un animal si nu suntem in mod special speriati ca il pierdem. Vedem cum oamenii isi risca vietile.

Creatorul joaca in mod continuu un joc cu noi, incalcand, in mod constient si metodic regulile eu-lui nostru, iar noi suntem lasati fara nicio sansa, decat sa luam masuri pentru a ne pastra individualitatea. Sentimentul ca ma pot ridica deasupra vietii, deasupra mortii, ma ajuta sa dobandesc o a doua natura. Sunt pregatit sa o accept. Mi-am spus sa daruiesc si sunt dispus sa o fac. Trebuie sa ma pierd astazi? Sigur, sunt gata! Atata timp cat eu-l meu este pastrat.

Aceasta senzatie poate fi data doar de Lumina care Reformeaza. Lumina ne afecteaza si trezeste in noi acest punct care sta la baza noastra, punctul initial numit Esh Mi Ein (creat din nimic – existenta din absenta). Aceasta nu este materia dorintei de placere ci ceva mult mai adanc.

Singurul mod de a-l dobandi este prin studiul Kabbalah, intr-un grup kabalist. In grup depunem efort sa construim un model al unitatii spirituale, similar cu ceea ce exista in Lumea Infinitului. Studiind conditiile acestei unitati, atragem Lumina care ne ridica pe noi la aceasta ultima stare. Nu exista alte mijloace in afara de grup si studiu in grup.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de dimineata 14.05.10, Prefata la intelepciunea Kabbalah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed