Rusinea este un grad spiritual

Intrebare: Daca in prezent nu simt rusine pentru Creator, inseamna ca inca nu am nevoia de a deveni independent?

Raspunsul meu: Evident, in prezent, noi inca nu simtim nevoia de a deveni independenti, pentru ca nu simtim dependenta fata de El. Pentru asta, trebuie sa suferim o dezvoltarea progresiva, cauza si efect, procesul dezvoltarii creaturii.

Vedem un exemplu in acest sens in dezvoltarea copiilor nostri. Ei vor sa se dezvolte, dar refuza sa-si asculte parintii, deoarece ei aspira sa faca totul singuri. Natura ii face sa actioneze in acest fel pentru ca altfel nu ar creste. Acelasi principiu ni se aplica si noua.

Totusi, dezvoltarea noastra spirituala este cu conditia ca noi sa simtim dependenta fata de Creator si El face totul in loc ca noi sa o facem singuri. Cand simtim aceasta conditie, nu vrem sa ramanem in aceasta stare; dorim sa devenim independenti, mari si sa facem ceva noi insine!

Din acest motiv, creatura incepe sa simta rusine, sa simta dependenta fata de Creator si se detaseaza de El. Asta este, suntem dispusi sa luam asupra noastra ascunderea; dorim sa o simtim si sa o protejam si sa fim siguri ca nu dispare. Deasupra ascunderii, construim similaritatea noastra cu Creatorul. Intre timp, aceasta ascundere, Prima Restrictie, nu dispare. O adoptam. Nu vrem sa se anuleze in fata imensei forte a Creatorului.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Kabbalah 29.06.10 Nevoia iubirii pentru prieteni

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: