Rusinea Transforma O Maimuta In Om

Intrebare: In timpul primei expansiuni ale Lumnii (Keter) vasele nu exista inca. Deci in ce se imbraca Lumina?

Raspuns: Desigur, aceasta nu este inca numita vas. De aceea referinta la aceasta se face ca faza a expansiunii Luminii Directe si nu a fazelor vasului. Puteti numi asta stadiile dezvoltarii vasului, insa indubitabil, pana la faza patru nu exista vas care sa poata fi numit creatura independenta.

Numai dupa faza patru, extinzandu-se de Sus in jos, efectueaza Restrictia si ajunge in aceasta lume, astfel incat putem spune ca vasul si-a completat dezvoltarea. Doar aici, in aceasta lume, in care creatura va dori sa se intoarca la radacina sa, poate fi considerata independenta avand punctul liberului arbitru, care se poate mari de la un punct la scara lumii Infinitatii.

In conformitate cu senzatia acestui punct al liberului arbitru si pe masura dezvoltarii sale, este numita creatura, in timp ce o simpla dorinta de bucurie nu este numita creatura. Este fiinta creata doar de catre Creator, Gazda. Creatura reala este opusa Creatorului si poseda propria sa vointa.

De aceea nivelurile mineral, vegetal, si animal ale naturii nu sunt considerate creaturi. Ele exista instinctiv sub completul control al Luminii, fara a fi independente. In acelasi fel, fara a fi independenti, exista acum o multime de oameni, care asculta de ordinele naturii.

Alegerea incepe acolo unde creatura simte rusine datorita lipsei echivalentei cu Creatorul, care o impinge sa se dezvolte. Aceasta stare este numita creatura.

Din partea 3 Lectia Zilnica de Cabala 6/19/2011, Studiul Celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed