Sa batem la usa Creatorului

Pentru a ajunge la iubire, trebuie mai intai sa dobandim frica de Creator. Primul stadiu prin care trebuie sa trecem in acest proces apare la nivelul unei actiuni simple, caci este scris: Vom face si vom auzi! (Naase ve Nishma).

In lumea noastra, noi ne ingrijoram de apropiatii nostri, de vreme ce starea noastra de bine depinde de ei. Insa nu avem experienta acestei ingrijorari naturale in legatura cu societatea si cu Creatorul. Astfel, trebuie sa depunem mult efort ca sa cream inceputul unei astfel de frici in noi.

Depunem mult efort in grup pentru a ne uni. Citim si auzim multe despre sistemul stricat de conexiuni dintre noi, care a fost distrus intentionat de Creator, pentru ca noi sa putem aspira sa il refacem. Incercam sa ne purtam ca si cum ne-am iubi unii pe altii, ca si cum am avea nevoie unii de altii. De fapt, aceste tentative sunt actiuni practice, in ciuda faptului ca este un joc, un comportament superficial. Dar la inceput, trebuie sa facem si apoi vom auzi! A auzi este partea a doua, care depinde de Lumina Superioara, de Creator.

Daca depunem suficient efort, Lumina ne dezvaluie oportunitatea: Ea deschide usa din inimile noastre, numita intrarea pentru cei ce bat la usa Creatorului (Petach Le Dofkim Bi Tshuva). Si atunci incepem sa simtim dorinta de daruire, deschiderea din inima prin care simtim grija pentru ceilalti, asa cum mama Bina o simte cu privire la copiii ei. Devenim aceasta mama Bina in raport cu intregul sistem de suflete cu care trebuie sa ne unim, pentru a le da. Eu imi atasez Creatorul, pentru a Ii da si Lui. Daruiesc – si astfel, aparent, ajung sa fiu deasupra Lui.

Ne lipseste doar aceasta trepidatie. Odata obtinuta, incepem sa intelegem cum, aceasta atitudine se dezvolta si devine iubire.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Articolul Ridicati-va azi, cu totii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: