Sa facem o locuinta pentru Creator

Problema” Creatorului cu creatura consta în nevoia creaturii de a-L atinge. Este imposibil sa aduci omul la bunătate dacă el rămâne în starea lui iniţială. Este necesar să-l înzestrezi cu putere, înţelegere şi sensibilitate şi să-l faci echivalent cu Creatorul.

În mod similar, gazda trebuie să ridice oaspetele la un nivel egal cu al său, astfel incat acesta sa nu simta ruşine faţă de ospatul regelui. În acest scop, oaspetele trebuie să obţină toata bogăţia de la gazdă. Şi aici doar vointa gazdei („Directiva de Sus”) nu este suficienta.

Deci, cum poate fi adus oaspetele la această echivalenţă? Este suficient să-l umpli pur şi simplu cu cadouri? Nu. Poate că este OK să-l ajuti? Asta este, de asemenea, o problemă, deoarece gazda nu a fost niciodată ajutata. Trecerea de la „existenţa din absenţă” la „existenţa din existenţa” este o adevarata problemă.

Aceasta include o mulţime de lucruri pe care le vom înţelege în continuare doar de-a lungul caii. Ele nu pot fi explicate în termeni simpli. In cele din urma avem nevoie sa descoperim mijloacele care ne permit să actualizam singura noastra alegere liberă şi sa atingem scopul.

Şi ştim dinainte ca vorbim despre grup, despre participarea la viaţa lui. Cu ajutorul grupului dezvăluim forţa de a darui, cu ajutorul lui dezvaluim calitatea Creatorului. In grup cream imaginea şi asemănarea Lui, suportul Lui. Aceasta se numeşte Shechinah-locul în care El locuieşte (Shochen).

Trebuie să facem un model exact pentru domnia Lui. Acesta va fi Templul (literalmente „Casa sfinţeniei”), adica, Malchut care primeşte calitatea din Bina. Datorită acestui lucru, Lumina Hochma se poate îmbrăca în ea cu toate formele sale şi o împlineste.
[63 480]
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 18/12/11, Baal HaSulam, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed