Să fii mai deştept decât egoismul

Nu încerca să o faci pe deşteptul sau să fi erou luptându-te cu egoismul, folosind propria ta putere. Nimic nu este mai prostesc decât asta! Cum poţi rezista naturii? Este posibil aşa ceva?

Munca noastră constă în a ne ridica deasupra egoului, ceea ce înseamnă să atragem forţa Luminii şi, cu ea, să ne ridicăm deasupra egoismului ca şi cum acesta nu ar exista.Nu înseamnă însă să suprimăm egoul şi să înaintăm liniştiţi în viaţă. Egoismul nostru rămâne şi noi realizăm că numai Creatorul este cel care ne dă o aşa rezervă uriaşă de dorinţe. Dar noi dorim să fim deasupra lor.

Nu îmi anihilez egoul, deoarece aceasta este cel pe care mă ridic deasupra. Dar, pe moment, nu îl iau în calcul în ceea ce priveşte releţiile mele cu prietenii, în ciuda a cât de îngrozitor de aroganţi, insolenţi, invidioşi sau conduşi de puterea onoarei îmi par, fiecare dintre aceştia. Nimic nu contează; tot ceea ce ştiu este că iubirea acoperă toate păcatele. Tu cu o puşcă şi eu cu un cuţit în mână, ne îmbrăţisăm unul pe celălalt şi luăm toate deciziile în bază iubirii.

Toată lumea crede că are dreptate, totuşi fiecare se anulează pe el însuşi. Iubirea înseamnă că eu accept deciziile celuilalt şi ei le acceptă pe ale mele şi, în acest fel, ajungem la o înţelegere comună care ne permite să luăm o decizie la un nivel mai înalt. Ne-am ridicat deasupra urii colective la iubirea comună.

Încearcă să faci asta în grup şi vei simţii cea de a treia componentă în el: Creatorul! Vei simţii fie că îţi lipseşte, fie că este deja prezent în tine.

Acesta este un tip practic de muncă, aşa cum este toată Cabala: Vine şi vezi (Bo-Reh); Vom face şi vom auzii sunt lucruri practice pe care trebuie să le implementăm chiar acum.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 11/19/10, “Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: