Sa Gasim Centrul Cercului

Munca noastra este perpetua. Lumina Superioara se afla in absolut repaos, iar repaosul ei ne impinge in mod constant spre scop. La fel se intampla si cu noi: Daca noi apasam in mod constant „pedala de acceleratie” tinzand spre scop, suntem in stare de repaos deoarece nu exista nimic altceva in afara acestei dorinte si Eu actionez intr-o singura directie.

Aici ne putem contrazice, insa eu actionez impotriva dorintei mele egoiste, care in mod constant ma distrage.

Insa, daca doriti sa va pastrati directia corecta cu ajutorul grupului si cartilor, sunteti aproape de repaos.

De fapt, este doar o problema psihologica. Daca decidem, daca realizam ce este mai important pentru noi si nu ne abatem atentia la altceva, daca ne indreptam direct spre scop, spre lipirea de Creator, si adaugam tot ce putem aduna din studiu, de la profesor, din carti, grup si diseminare, ramanem concentrati pe tinta si tebuie doar sa pastram directia corecta.

Pentru a face acest lucru, fiecare trebuie sa fie conectat. Doar astfel puteti alege scopul, pentru ca de fapt nu il stiti, si el este dobandit prin intermediul centrului grupului. Unde este acest centru? Voi sunteti cei care stabiliti cursul. Voi treceti prin aceste cercuri pe masura ce diametrul lor scade din ce in ce mai mult, si in fiecare cerc, voi ajungeti sa il cunoasteti mai  bine pe Creator si actiunile Sale, si eventual.gasiti centrul : si Il intalniti pe El.

Astazi trebuie sa lucram pe anumite planuri:

1. Toti prietenii sunt egali; nu exista mari sau mici.

2. Fiecare trebuie sa faca tot posibilul si trebuie sa se manifeste in fata celorlalti aratandu-le cat de mult ii iubeste. Prietenii trebuie sa vada doar acesta aspiratie. Noi trebuie sa stabilim un set complet pentru fiecare pentru astfe incat nimeni sa nu poata evita o atitudine egala fata de ceilalti. Aceasta este obligatia noastra.

3. Noi facem toate acestea cu un scop, astfel incat sa ne putem conecta, si in conexiunea dintre noi, sa descoperim iubirea: prima dragoste neconditionata si apoi iubirea absoluta, pana cand ajungem la sfarsitul corectiei, Gmar Tikkun.

Intregul proces are loc in grup. Nu trebuie sa alergam undeva: Exista un, loc al implinirii, prieteni care aspira la acelasi lucru, si avem inclinatia rea, care ne ajuta in mod constant sa cautam centrul cercului. Avem tot ce ne trebuie si ar trebui sa ne sprijinim si sa ne ridicam in mod constant deasupra intreruperilor, asa dupa cum se spune, ca „Iubirea spala toate pacatele” .

Sa spreram ca vom avansa pe aceasta cale, din succes in succes.

Din partea 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 12/02/2012, “Introducere in studiul celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: