Să iubeşti „ca pe tine însuţi”, înseamnă să iubeşti mai mult ca pe tine însuţi

Întrebare: Cum mă ajută citirea Cărţii Zohar să simt dorinţa noastră colectivă?

Răspuns: Zohar-ul ne vorbeşte despre sistemul corectat al conexiunii dintre noi. Dacă simt conexiunea mea cu ceilalţi ca necorectată şi vreau să o transform, studiez Cartea Zohar şi, făcând asta, vreau să fiu ridicat la nivelul său, nivelul conexiunii corectate.

Eu nu ştiu ce înseamnă starea corectată şi cum pot să mă ridic la ea. Ştiu doar că trebuie să obţin starea descrisă în Zohar. Nu înţeleg ce a fost scris acolo, nici măcar nu trebuie să ştiu limba, nu are importanţă.

Ceea ce contează este că lupt să fiu corectat. Să fiu corectat însemnă să mă unesc cu grupul, cu societatea, cu ceilalţi şi să ajung să-i iubesc pe ceilalţi ca pe mine însumi. De fapt, iubire înseamnă unitate între noi, înseamnă atunci când dorinţele celorlalţi şi a mea sunt unul şi acelaşi lucru. Atunci suntem uniţi.

A fost scris că dacă ai o singură pernă, tu trebuie să ajung să fii în stare să o dai celuilalt. De ce? Fiindcă dorinţa lui a devenit pentru tine mai importantă decât dorinţa ta. De ce înseamnă asta „iubire pentru celălalt ca pentru tine însuţi”? Fiindcă la început tu te-ai iubit pe tine mai mult decât pe celălalt, iar acum, trebuie să-l iubeşti pe el la fel cum obişnuiai să te iubeşti pe tine, ceea ce înseamnă mai mult decât pe tine însuţi. Şi asta este ceea ce numim noi proprietatea de dăruire care locuieşte în om.

Pare nerealist, îngrozitor şi de nedorit. Nu am nicio idee de ce studiem asta! Şi aşa gândesc toţi. Dar nu există altă şansă. Treptat, importanţa proprietăţii de dăruire (altruism) pătrunde din ce în ce mai adânc în noi. Începem să vedem înalta şi unica valoare din ea, şi, treptat, acceptăm să trăim în ea. În acest fel ne afectează Lumina şi mai ales când citim Zohar-ul. Ea coboară şi ne transformă atitudinea noastră faţă de altruism (dăruire).

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala. 5/13/2011 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: