Sa-l bucuram pe Creator

Intrebare: Ce putem face acum pentru a-L bucura pe Creator?

Raspuns: Tot ceea ce fac in dorinta de a ma uni cu ceilalti pentru a-I da Creaorului sansa de a ne darui – toate acestea inseamna sa ii fac placere Lui, chiar daca eu inca nu am obtinut acel fel de unitate in interiorul careia El poate aduce abundenta.

Unificarea trebuie sa fie totala. Kli-ul nostru se imparte in cinci parti si inca in cinci si asa mai departe pana la 125 parti. Acesta este cel mai mic grad de unitate intre toti, si este deja suficient pentru ca Creatorul sa ne dea doza corespunzatoare din Lumina Lui, pe care sa o simtim.

De aceea, intreaga noastra munca consta in a pregati kli-ul , vasul in unitatea dintre noi. Nu ar trebui sa lucram in relatia cu Creatorul, ci intre noi, aspirand la El. La fel ca si Rusia Sovietica, nu ne unim de dragul nostru, ci pentru a da Creatorului sansa sa ne daruiasca. Atunci Israel, Torah si Creatorul vor fi cu adevarat una.

Si asta ajunge. Lucram pentru noi, pastrand intentia de a ajuta Creatorul, pentru a ne pregati vasele pentru daruirea Sa.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/24/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: