Sa multumim Creatorului atat pentru bine cat si pentru rau

Dupa ce a parcurs multe cicluri de viata, o persoana ajunge la un punct in care experimenteaza prima trezire spirituala- punctul din inima (Reshimo). El cuprinde doua forte:

golul din cauza inutilitatii sale tranzitorii, a vietii trecatoare, si din cauza incapacitatii de a fi implinit in aceasta lume;

o scanteie interioara care il impinge intr-un loc necunoscut care este dincolo de aceasta lume.

Pe de o parte, disperarea il doboara si pe de alta parte, scanteia il ridica. In cele din urma persoana isi alege calea. Aceste doua forte actionand ca un intreg, determina formarea Reshimo in interiorul persoanei sau o noua directie in existenta sa.

Acest Reshimo aduce persoana la un invatator si la un grup de oameni care studiaza Cabala. Apoi ea realizeaza treptat ca doar prin unirea cu celelalte Reshimo care sunt similare cu el, va fi capabil sa construiasca, impreuna cu ei, forta daruirii care este similara Creatorului. In asta consta libertatea alegerii in viata si singura actiune libera.

Succesul sau depinde cat de mult poate creste scanteia sa cu ajutorul grupului in ciuda tuturor problemelor sale pesonale. Daca persoana creste aceasta intensitate, ea va simti nevoia pentru credinta (daruire) si pentru altii (mijlocul). Totul este determinat de cat de bine poate persoana sa primeasca (sau sa absoarba) influenta mediului spiritual (sfatul profesorului sau si opinia general a grupului).

Mediul nu este doar grupul sau prietenii, ci Sechina. Conectarea cu ei pe care o dobandesc este conectarea mea cu Sechina, Malchut a Lumii Atzilut, sufletul comun al lui Adam.

Cand prietenii se unesc pentru a-si anula egoismul lor si pentru a dobandi calitatea daruirii, unitatea lor evoca o reactie din partea Sechina si ei vor primi Lumina Corectiei (Ohr Makif) de la ea. In acest fel incepe o persoana sa interactioneze cu Lumina Inconjuratoare (Ohr Makif), care il aduce mai aproape de revelarea in sine a propietatii de daruire (credinta), si a Luminii Interioare Ohr Panimi)in interiorul acelei proprietati.

Toata munca noastra are ca scop cresterea dorintei pentru proprietatea de daruire si cresterea importantei sale; calea de a face asta este cu ajutorul mediului. Este imposbil sa invatam cum sa facem asta. Poate fi facuta doar in concordanta cu versetul, Vom face si vom auzi.

O persoana face eforturi de a se conecta cu grupul chiar daca nu simte nevoia pentru asta, si ca raspuns primeste suport si o nevoie generala. Este o dorinta pe care prietenii o acumuleaza intre ei- nevoia pentru credinta si daruire.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 21.09.2010, Cine marturiseste pentru om

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: