Sa ne bucuram de revelatia pacatosilor

Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sfirot, partea a 7-a, Intrebari si Raspunsuri, paragraful 7: Ahoraim a Nukva sunt NHY de Nukva, unde este principala atractie a Klipot, atata timp cat le lipseste He’arat Hochma. Este astfel pentru ca ea este adiacenta Klipot cand se termina Or Atzilut si de la ea in jos incep Klipot, prin Picioarele ei merg in jos spre moarte.

Toate ecranele antiegoiste care acompaniaza dorintele in coborarea lor din Lumea Infinitului la gradul de Malchut deAtzilut se termina la Nukva. Ecranele se termina si dorintele egoiste atrag Nukva deoarece prin ea exista sansa de a captura Lumina.

Nukva, cu cele noua Sfirot inferioare, coboara in lumile BYA (Beria, Yetzira, Assiya) si nu are nicio putere sa reziste la fortele necurate (Klipot). Totusi, ea ramane intr-un anumit echilibru cu ele. Cand Cel de Sus locuieste in Klipot si Klipot sunt capabile sa apuce ceva de la el, in acelasi fel, Cel de Sus este capabil sa apuce Klipa, sa analizeze aceasta dorinta si sa o corecteze. Asta se petrece cu sufletele sparte, in mod constant, in Malchut de Atzilut. In masura in care doresc sa se agate de ea si sa atraga Lumina ei, le poate trage si corecta.

Fara o asemnea munca reciproca, unde fiecare se straduie sa atraga spre sine partea opusa, nu ar fi niciun discernamant si nicio corectie. De aceea, toata munca noastra (asa cum descrie Tora) consta in greseli si corectii care au loc iar si iar. Toate aceste fluctuatii inapoi si inainte, de la sfintenie la pacat si viceversa, se petrec intre Nukva si sufletele sparte, care trebuie sa descopere starea lor sparta.

Aceste parti sparte sunt revelate numai atunci cand sunt unite cu Nukva, altfel, nu ar vedea ca sunt sparte. Ca rezultat al unei asemenea actiuni, Creatorul (Zeir Anpin) este starnit si asa spune Tora, atunci cand descrie modul in care Creatorul vorbeste cu Moise si ii opreste pe oamenii lui de la alt pacat.

In acest fel Nukva dezvaluie in suflete faptul ca dorinta lor este egoista. Nukva ridica o parte a sufletelor pe care ea este capabila sa o incorporeze in ea insasi pana la Zeir Anpin. Zeir Anpin, Creatorul, vine si striga, Ce ai facut? Aceasta este reactia corecta la dorintele care in curand vor fi corectate.

Noi, pur si simplu nu intelegem Tora. Nu vorbeste despre niciun pacat ci doar despre felul in care dorintele sunt revelate, atunci cand vin la corectie. In momentul in care sunt revelate ne bucuram de revelatia celor pacatosi, asa cum scrie Baal HaSulam. Ne bucuram pentru ca cei pacatosi care nu sunt relevati nu au nicio sansa de corectie. Si cine stie cand se va intampla asta?

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 21.07.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: