Sa ne inaltam la infinitate

Cu totii venim din Lumea Infinitatii, care e o singura dorinta in care suntem cu totii conectati laolalta, ca celule ale unui corp comun. Conexiunea care a existat inainte de coborarea noastra in aceasta lume a fost mentinuta de forta Creatorului; El ne-a “suprimat” cu Lumina Lui si ne-a unit fortat.

Apoi ne-a lasat, “s-a restrictionat”, iar Lumina a disparut. Dorinta a inceput sa coboare din ce in ce mai jos, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de Lumina, pana ce s-a spart complet in bucati mici. Ca urmare, fiecare fragment s-a simtit separat de celelalte si total neconectat cu ele.

Dar atunci, am trecut printr-o cadere inca si mai profunda, iar acum incepem sa dezvaluim ca suntem conectati cu altii; insa conexiunea noastra este negativa si ne face sa vrem sa ne folosim sau chiar sa ne omoram unii pe altii. Conexiunea noastra e negativa si opusa fata de ceea ce ar trebui sa fie.

Trebuie sa ajungem la realizarea acestui lucru, pentru ca apoi sa incepem sa ne inaltam catre o conexiune intre noi, catre acelasi Malchut al Lumii Infinitatii. Insa de data aceasta o vom face singuri, pregatindu-ne cu ajutorul studiului si al diferitelor actiuni si dorind sa inaintam catre starea corectata.

Toata corectarea inseamna unirea noastra laolalta. De aceea sta scris ca “’Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti’ este regula principala a Torei.”. Cand dorinta se corecteaza, ea e umpluta cu Lumina. Conform legii echivalentei formei, cu cat dorinta se deschide mai mult catre daruire, cu atat Lumina o va umple. Din partea Luminii nu exista restrictii; intotdeauna, toate restrictiile sunt facute din partea dorintei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed