Sa Ne Ridicam Impreuna Peste Muntele De Indoieli

Fiecare persoana ar trebui sa-si imagineze ca el este intreaga lume, toate elementele din realitate si ca toti ceilalti sunt piese individuale in cadrul acesteia. Daca incepem sa gandim in acest fel ne vom intoarce la acel sistem care ne este in prezent ascuns. De fapt, si in prezent suntem situati in el, dar noi nu simtim aceasta conexiune. Si tocmai aceasta conexiune a noastra, care ne este noua ascunsa – trebuie sa o descoperim intre sufletele noastre, in punctele noastre din inima.

Etapele acestei conexiuni sunt numite Lumi Spirituale. Gradul meu in Lumea Spirituala este determinat de masura in care ma simt conectat cu oricare dintre ele : 1/125, 2/125 si asa mai departe. Cand sunt capabil sa ma unesc cu toate, in masura maxima, inseamna ca am ajuns la finalul meu, a 125-a gradatie. Pentru a realiza acest lucru eu am intr-adevar nevoie de garantie materiala reciproca prin care noi toti vom depune toate eforturile pentru a realiza o imagine, o stare, un scop. Pentru moment acest lucru nu este clar pentru toata lumea, iar noi pierdem din vedere in mod constant aceasta situatie.

Cu toate acestea, tocmai prin aceasta avansare care ne transmite conditiile acestor confuzii, noi vom trece prin toate obstacolele; astfel le vom invinge. Aceste obstacole sunt date noua ca sa ne ajute. Acesta este modul in care vom urca.

Prin urmare, in cazul in care ni se dezvaluie o stare proasta, lipsa de putere si dorinta, confuzie in ganduri si sentimente, avem nevoie sa intelegem ca aceasta este o stare impovaratoare a inimii. Aceasta ne este dat de gradul Superior in functie de gradul si de etapa noastra. Trebuie sa ne imaginam pe noi insine intr-o stare mai inalta si in acelasi timp sa cautam cu toata puterea si inspiratia, conectarea cu ceilalti.

Aceasta conexiune, de fapt exista deja si depinde doar, de cat de mult ma atasez de sursa si de cata importanta dau acestui obiectiv. Depinde da cat de mult poti simti sprijinul umarului unui prieten si ajutor de la tot ce este inclus in conceptul Garantia Reciproca.

Avem nevoie sa ajungem la aceasta stare, daca nu prin cantitate, atunci prin calitate, deoarece intensitatea este masurata prin productia de cantitate de la baza starii calitative. Daca vom pierde in masura de putere, vom castiga prin faptul ca ne intindem pe o distanta mai mare. Acest lucru este un exemplu din legile simple ale fizicii, ca in cazul in care intensitatea curentului electric inmultita cu tensiunea- da puterea, sau modul in care functiuneaza o forta inmultita cu distanta.

Intreaga greutate a tuturor “pacatelor” care sunt dezvaluite in noi sunt prezentate ca fiind impotriva unificarii, inspiratiei si inaltarii, dar acestea sunt date noua pentru folosul nostru. Ele sunt dorinta prin care noi ne vom inalta dincolo de momentul de acum.

Sa nu pierdem aceasta sansa. Ar trebui sa fim fericiti ca avem ocazia sa exercitam acest efort. Aceasta munca grea ne ridica peste muntele indoielilor noastre (cuvantul Har-munte vine de la cuvantul Irurim- indoieli).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: