Să ne schimbăm

Avansăm pe două picioare:stâng şi drept. Munca noastră constă în a face un pas cu piciorul drept. Aceasta se spune peste tot, conform legilor evreieşti, legilor morale, în Tora, totul începe mereu pe partea dreaptă. Acesta este motivul pentru care în ebraică se scrie de la dreapta la stânga.

Linia dreaptă înseamnă că eu încerc să fac totul perfect, în dăruire, deasupra mea, contrar cu ceea ce am identificat ca natura mea, deasupra a ceea ce văd, simt şi înţeleg, deasupra raţiunii mele.

Următorul nivel spiritual spre care aspir, nu este atins prin aceeaşi metodă care este acceptată în lumea materială, lume în care noi acumulăm, constant, cunoaştere, informaţie, putere şi inteligenţă, în care noi studiem şi obţinem diplome universitare. În acest mod obţinem următoarele niveluri în această lume bazată pe dorinţa de primire, unde trebuie, constant, să adăugăm mai mult şi mai mult.

Totuşi, la nivel spiritual, este construit în opoziţie. Studiem că Malchut superior devine Keter inferior şi Keter inferior care este Sefira Superioară devine Sefira inferioară, Malchut al acesteia. Ele sunt opuse.

Deci, munca noastră este de a deveni contrariul a ceea ce suntem. Prin urmare, cu cât încercăm să fim deasupra a ceea ce este în emoţiile actuale şi în mintea noastră, cu atât mai mult ne apropiem de următoarea etapă, faza următoare.

Aici, noi discernem momentul în care încercăm să ne ridicăm deasupra naturii noastre: de la primire la dăruire, de la logica noastră la logica superioară, momentul în care ne  exercităm pe noi înşine, ne sunt date probleme şi eşecuri. Aceasta, deoarece emoţiile noastre egoiste corporale şi mintea sunt extinse pentru a atinge aceeaşi înălţime, acelaşi nivel cu nivelul superior , comparativ cu nivelul actual.

Dar, deoarece nu putem trece imediat la următoarea etapă, în emoţiile noastre şi în intelectul nostru corporal şi plasăm un Masach (ecran) şi Lumina reflectată peste ele şi le schimbăm în pentru a dărui, o facem progresiv, puţin câte puţin,  până ce “numeroşi bani se adaugă la un cot mare”.

Din Prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 01.07.2013, Shamati 72, “Încrederea este îmbrăcămintea pentru Lumină”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed