Sa ne unim ca egali

Trebuie sa ne straduim sa fim intotdeauna in credinta deasupra ratiunii. Daca Creatorul s-ar revela, mi-as pierde eul meu independent si as deveni un parazit (unul care primeste) in sistemul superior.

Este similar cu modul in care o persoana care sta in pat, atasata la tuburi care o sustin artificial nu are nevoie sa se dea jos in pat. Daca Creatorul s-ar releva el insusi, eu nu as fi in stare si nu as fi dispus sa fac nici macar o singura miscare, pentru ca El ar umple intreaga lume cu El insusi. De aceea trebuie sa fiu intotdeauna independent si ascuns de El.

Acum, intelegem de ce Malchut, o data ce a experimentat aceasta stare in Lumea Infinitului, a fost incapabila sa se descurce cu ea: aceasta ii anula eul care este esenta creatiei. Creatorul trezeste eul din noi si noi devenim gata sa refuzam intreaga implinire, intreaga cunoastere. Acesta este sentimentul rusinii, atunci cand ni se pare ca am incetat sa mai existam.

De aceea, intreaga noastra munca este in a ne pastra in mod constant ca o creatura care este separata de Creator dar, pe de alta parte, similara cu El. Asta este posibil numai atunci cand avem ceva intre noi care ne separa. Totusi, acest separator nu ne separa cu adevarat. Ne conectam deasupra lui prin similaritate, adica, conexiunea pe care o construim intre noi in masura similaritatii noastre.

Nu las ca dorinta mea de a primi placere sa primeasca Lumina in mod direct. Ne unim cu Creatorul si suntem nedespartiti unul de celalalat in Lumina Reflectata, unde imi construiesc similaritatea mea cu El. Cunostintele si ratiunea sunt jos, in timp ce credinta deasupra ratiunii este deasupra lor. In aceasta credinta si daruire ma conectez eu cu Creatorul.

Creatorul nu se descopera niciodata intr-un asemenea fel incat sa-mi faca mie toata munca si sa-mi anuleze eul. Cel de Sus ne arata numai exemple prin coborarea catre mine a partii Sale inferioare, AHP (Ozen, Hotem, Peh), in timp ce eu iau aceste exemple si ma fac similar cu El.

Asta inseamna munca Creatorului. Nu face el corectia pentru mine, ci ma invata cum sa ma corectez eu insumi. Si placerea apare din adeziunea si conexiunea noastra.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Care este Avantajul in  Munca, el fiind mai Mare decat in Recompensa

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: