Sa ni-l amintim pe ARI

Astazi celebram aniversarea mortii lui ARI. Vom comemora aceasta zi adunandu-ne impreuna la o masa festiva; multi studenti din lumea intreaga vor participa si ei. Onoram acest suflet special care a revelat mantuirea spirituala pentru noi: modul de a iesi din ultimul exil si de a dobandi revelarea Creatorului. Aceasta revelatie a Creatorului este revelatia iubirii si a daruirii, care ne conecteaza pe noi toti impreuna. Si in masura in care ne unim, descoperim Forta Superioara, o viata spirituala mai inalta, in noi.

Daca vorbim de ARI ca o persoana care a trait si a murit, mai degraba, decat ca de un suflet care exista etern in spatiul spiritual, atunci ARI a fost o persoana care ne-a aruncat capatul franghiei, noua, celor care existam in aceasta lume. Agatandu-ne de aceasta franghie putem incepe ascensiunea spre lumea spirituala, din starea noastra prezenta.

De aceea suntem asa de recunoscatori lui ARI si il onoram asa de mult. Vrem sa fim cat mai aproape de el, deoarece el reprezinta dorinta Creatorului, datorita careia noi accedem. Baal HaSulam a scris ca el nu a adaugat niciun lucru la scrierile lui Ari; doar le-a explicat. Fiecare Cabalist, care a venit dupa ARI a ajutat la dezvoltarea invataturilor lui, un pic mai mult, deoarece ARI a pus fundatia pentru metoda corectiei.

Poti intreba: Dar Abraham, tatal natiunii? Nu lui ii apartine metoda corectiei? In timpul lui Abraham nu trecusem prin spargerea sufletelor si prin distrugerea Primului si celui de al Doilea Templu; perioada exilului nu ajunsese la sfarsit.

ARI a trait in timpul sfarsitului ultimului exil si, din timpul sau si prin durerea muncii timpului mantuirii a inceput nevoia de ascensiune. ARI  a luat metoda Cabala din timpul Patriarhilor si din timpul exilului si a facut o metoda a corectiei sufletelor. De aceea ne este atat de drag noua. Haideti sa speram ca meritam sa devenim adevarati studenti ai lui ARI.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 15.07.10, Pri Hacham, Igrot (Scrisori), Scrisoarea 39

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed