Să nu existe nici un bogat sau nici un sarac?

Esenţa metodei este aceea de a te trezi pentru a te misca cât mai rapid posibil, sa iei forta dezvoltării în mâinile tale şi s-o controlezi. De aceea organizez mediul compus din oameni ca mine, pentru ca aceasta să ma influenţeze şi sa-mi dea putere suplimentara. Asta este, totul depinde de impresia mea de la mediu – aceasta este masura capacitatii mele de a avansa.

Dar eu exist într-un sistem de forţe şi trebuie să ştiu cum să obţin de la ea influenţele cele mai bune si mai eficiente pentru a nu dăuna mie şi mediului înconjurător. Într-adevăr, răul asupra mediului se va întoarce înapoi la mine. În această influenţă există o forţă numită „ochiul rau”, adică un egoism uman necorectat, neacoperit de un ecran, pe care o persoană il poate pune în mişcare in necunoştinţă de cauză. Sau persoana poate fi chiar conştienta de aceste acţiuni, dar nu o poate ajuta.

Dacă o persoană vede că cineva are mai mult succes decât ea, devine geloasa, chiar dacă-i place sau nu. Acest lucru poate fi gelozie buna, productiva, împingând persoana spre dezvoltare. Asta este, ar putea fi „ochiul bun,” atunci când invidiez pe cineva şi încerc să avansez si eu. Sau poate fi „ochiul rau,” atunci când eu sunt atât de gelos incat vreau să-l omor pentru că el este mai mare decât mine şi acest lucru otrăveşte spiritul meu.

Exista o glumă despre aceasta: „Ai facut o revoluţie, astfel încât sa nu existe oameni bogaţi? Noi am visat o lume fără săraci … ” Ce stare doresti sa faca intreaga diferenta: că nu există bogaţi sau nu exista săraci? Cu ce ochi te uiti?

Este la fel şi în munca spirituala: Când te uiti la un prieten care este mai mare decât tine, vrei să-l tragi pe el în jos sau sa avansezi?

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: