Să nu lăsăm înțelepciunea Cabala să cadă din nou în ascundere

De-a lungul întregii istorii, omenirea a progresat în funcție de egoismul său. A început acum 14 miliarde de ani în momentul Big Bang-ului, după care materia neînsuflețită a început să se dezvolte. Mai târziu, plantele și animalele au apărut pe suprafața Pământului. Totuși, acum în secolul 21, ne apropiem de nivelul vorbitor.

               

De aceea, ne aflăm într-o criză majoră integrală, care implică toate sferele vieții noastre. Nu putem trăi în pace cu soțiile/soții, copiii, șefii, prietenii sau vecinii, nimeni! Nici măcar cu noi înşine!

Prin urmare, ne simțim de-a dreptul mizerabil. Toate sistemele inteligente și super-complexe care au fost construite nu ne vor ajuta, pentru că societatea umană nu este echilibrată cu restul naturii.

Există o diferență între om și natură, deoarece aceasta este o parte integrală, în timp ce noi rămânem individualiști. Cu alte cuvinte există un ”plus” în numele naturii și de partea noastră, dimpotrivă, există un ”minus”. Această diferență este atât de mare, că nu putem profita de viețile noastre. Indiferent cât încercăm, nu vom reuși să scăpăm de problemele dramatice care, în cele din urmă, se vor întâmpla.

De aceea, în istorie, înțelepciunea Cabala a fost ascunsă oamenilor, așteptând momentul când omenirea își va dezvolta egoismul la un anumit nivel. Plecând din Babilonul antic și până astăzi (în jur de 3500 de ani) Cabala a fost o știință ascunsă.

Omenirea a progresat fără a avea cea mai mică idee despre înțelepciunea Cabala. Pentru că omenirea nu a pus în practică cunoștințele cabalistice în Babilonul antic, a trebuit să continuăm să creștem egoismul nostru până în prezent. Acum, înțelepciunea se dezvăluie. În acest moment, suntem în al doilea punct al revelării Cabala. Suntem primii care o studiază, astfel primim o șansă de a ne corecta.

Dacă nu vom reuși, avansarea noastră egoistă va mai dura mult timp. Apoi, înțelepciunea Cabala va fi din nou ascunsă o anumită perioadă de timp, când catastrofe teribile vor avea loc, precum al treilea război mondial, numeroase dezastre, etc., suferințele vor continua, până la tragedii teribile care vor declanșa o nouă dezvăluire a Cabalei. Disperarea completă va forța omenirea să pună în practică această cunoaștere.

Este starea noastră actuală. De aceea am construit un sistem care să ne permită să studiem, să punem în aplicare și să diseminăm metodologia. Astăzi, întreaga omenire reprezintă un nou Babilon. Asta înseamnă că trebuie să muncim asupra corectării noastre pentru că este singurul mod de a ne schimba.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: